6 milyar liralık ilacı, her yıl çöpe atıyoruz

6 milyar liralık ilacı, her yıl çöpe atıyoruz

Ekonomi Haberleri

Türkiye'de ilaç kullanımında yanlışlıklar olduğunu ifade eden Faruk Çelik, 'Akılcı ilaç kullanımı kampanyası'nın önemine dikkat çekti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'de ilaçların yüzde 37'sinin ya da her 8 ilaçtan 2-3'ünün çöpe atıldığını belirterek, "Bizim şu an ilaç harcamamız 16 milyar lira. Ciddi anlamda mali kaynak, akılcı ilaç kullanılmadığı için maalesef çöpe gidiyor" dedi. Kurban Bayramı tatilini geçirdiği Bursa'da, gazetecilere "Akılcı ilaç kullamı'' kampanyasına ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Çelik şunları söyledi: "Vatandaşların?hekimine danışıp, hangi dozda ne kadar ilaç alması gerekiyor ise ona riayet etmeleri gerekiyor. Yoksa evde, buzdolabında ilaç biriktirerek bunları daha sonra çöpe atarak ne ülke ekonomisine ne kendi sağlıklarına ne de çevreye bir katkı sağlamamış olurlar." Bakan Çelik, ilaçların süper marketlerde oluşturulacak eczanelerde satılmasıyla ilgili söylentilerin de gerçeği yansıtmadığını vurguladı. (AA)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...