Milliler dünyayı kaldıracak

/ Kaynak: AA
Milliler dünyayı kaldıracak

SPOR Haberleri  / AA

Dünya Halter Şampiyonası, 20-27 Ekim tarihlerinde Polonya'da yapılacak. Türkiye şampiyonaya 5'i kadın, 9 sporcuyla katılacak.

Uluslararası Halter Federasyonu (IWF) tarafından düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası, 20-27 Ekim tarihlerinde Polonya'da yapılacak. Wroclaw kentinde düzenlenecek şampiyonaya Türkiye, 5'i kadın, 9 sporcuyla katılacak.
Erkek Milli Takım'ın antrenörlüğünü Mehmet Yılmaz, Kadın Milli Takım'ın antrenörlüğünü ise Yasin Arslan yapacak.
Halter Milli Takımlar Sorumlusu Talat Ünlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takım kadrosunu çok genç tuttuklarını belirterek, "Amacımız takıma müsakaba deneyimi kazandırıp, 2016 Olimpiyatları için yeterli puanı toplamak" dedi.
Estonya'daki 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'ndan 17 madalya ile döndüklerini anlatan Ünlü, "Orada madalya alan sporcularımızın çoğunu Dünya Şampiyonası'na götürüyoruz. Deneyimli sporcularımızdan sakat olanlar ve şampiyonaya yetişemeyenler var. Dünya Şampiyonalarının ortamı çok farklı oluyor. Genç sporcularımızın bu atmosferi görmesini istiyoruz. Müsabaka deneyimi ve tecrübe kazanmaları çok önemli. Bu şampiyona bunu sağlayacak" diye konuştu.
2016 Rio de Jenairo Olimpiyatları'na oldukça kalabalık bir kadroyla gitmek istediklerini kaydeden Ünlü, şunları söyledi:
"Hem Dünya Şampiyonası'nda hem de daha sonrasında yapılacak organizasyonlarda olimpiyatlar için yeterli puanı toplamamız gerekiyor. Gençlerimiz bir yandan puan toplarken diğer yandan deneyim kazanacaklar. Mutlaka kendi yaş gruplarından da rakipleri olacaktır. Bizim yaş ortalamamız 22-23 ama şampiyonada 30 yaşa kadar bir çok sporcu olacak."
MİLLİ TAKIM
Dünya Halter Şampiyonası'na katılacak Türk Milli Takımı kadrosunda yer alan sporcular ve kiloları şöyle:
Kadınlar: Ayşegül Çoban (53 kilo), Hatice Demirel (63 kilo), Sümeyye Kentli ve Assiya İpek (69 kilo), Figen Kaya (75 kilo) nbsp;
Erkekler: İsmet Algü (56 kilo), Bünyamin Sezer ve Ekrem Ağıllı (69 kilo), Nezir Sağır (94 kilo)

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...