Kırmızı etten zeytinyağlıya

Kırmızı etten zeytinyağlıya

SAĞLIK Haberleri

Bayramda baklavaydı, börekti, dolmaydı, kavurmaydı derken tıka basa yedik. Şimdi öğünlerimize biraz çekidüzen verme zamanı.

Diyetisyen Neslihan Koyunoğlu Bingöl, yediklerimizin kiloya dönüşmemesi için bayramdan sonra nasıl bir yiyecek seçimi yapacağımızı anlattı: Et Ürünleri: Bayram sonrası kırmızı et içeren yiyeceklere bir süre ara vermek ve mümkünse zeytinyağlı sebzeler veya etsiz kurufasulye, nohut, mercimek gibi hayvansal yağ ve kolesterol içermeyen besinlerin tüketimine öncelik tanımak doğru olacaktır. Böylece vücudumuzun fazla yağ ve protein içeriğinden uzak tutarak kilomuzu korur, kalp damar sağlığımızı olumlu yönde etkileyebiliriz. Yumurta kullanım sıklığını bir süre azaltabiliriz.Süt ürünleri: Peynir, süt ve yoğurtun az yağlı ve kaymaksız olmasına dikkat edin.
Tahıl ürünleri: Ana yemeğimizin yanına pilav (tercihen bulgur), makarna ekleyin. Bunları pişirirken et suyu veya tavuk suyu kullanmamaya özen gösterin. Beyaz ekmek yerine tam tahıllı, tam buğday, çavdar, kepek ekmeğini tercih edin.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...