Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Her kaşıntı alerji değildir

Her kaşıntı alerji değildir

SAĞLIK Haberleri

Uzun süre geçmeyen kaşıntı, kronik böbrek yetmezliği, karaciğer hastalığı, hematolojik hastalıklar ve bazı kanserlerin belirtisi de olabilir.

Kronik hale geldiğinde hayatı zindan eden bir duygu olan kaşıntının çok küçük bir kısmının alerjik sebepli olduğu, nbsp;geçmeyen kaşıntıların kronik böbrek yetersizliğinden kanserlere kadar çeşitli hastalıkların belirtisi olabileceği bildirildi. 15. Ulusal İç Hastalıkları Kongresi'nde bir konuşma yapan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilimdalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Can Ceylan, Her ne kadar alerjik hastalıklarda kaşıntı, bir belirti olarak görülebilirse de, genel olarak kronik kaşıntılı hastalıkların çok küçük bir kısmında alerjik bir mekanizma rol oynar. Bu nedenle geçmeyen kaşıntılarda başka hastalıklardan da şüphelenilerek ileri tetkikler yaptırılmalıdır" dedi. Kaşıntının deri dışındaki organ ve sistemlerden de kaynaklanabileceğini ifade eden Prof. Dr. Ceylan, "Kaşıntı, kronik böbrek yetmezliği, karaciğer hastalığı, hematolojik hastalıklar ve bazı kanserlerin belirtisi de olabilir. Bunun yanı sıra psikiyatrik hastalıklar da kaynaklanır. Örneğin depresyon, duygu durum bozuklukları, endişe, psikozlar da kaşıntı ile kendini gösterebilir" dedi.İHMALE GELMEZ
Geçmeyen kaşıntısı olan kişilerin mutlaka bir hekime ulaşmaları gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Ceylan, "tüm sistemler tam bir fizik muayeneden geçirilmeli, rutin laboratuvar testleri yapılmalıdır. Bu şekilde teşhis konulamazsa akciğer filmi, karın bölgesi ultrasonu, bilgisayarlı tomografi ve MR incelemesi de yapılmalıdır" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...