ENSP Başkanı Yunanlı profesörden Türkiye'ye övgü

ENSP Başkanı Yunanlı profesörden Türkiye'ye övgü

SAĞLIK Haberleri

ENSP Başkanı Prof. Dr. Panagiotis K. Behrakis 'Türkiye'deki tütün kontrolü ile ilgili çalışmalar Avrupa ülkelerine örnek olacak nitelikte' dedi.

Avrupa'nın en etkili sigara karşıtı sivil toplum örgütüENSP (Sigara Alışkanlığını Önleme Avrupa Ağı) Başkanı Prof. Dr. Panagiotis K. Behrakis "Türkiye'deki tütün kontrolü ile ilgili çalışmalar Avrupa ülkelerine örnek olacak nitelikte" dedi. Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği'nin Antalya'da düzenlediği kongreye katılmak üzere ülkemize gelen Yunanlı bilim adamı Prof. Dr. Behrakis, "Türkiye'de hükümetin uyguladığı kurallar ve kişilerin bu kurallara uymak zorunda kalması tütün kontrolü programının başarıya ulaşmasında önemli rol oynadı. Aslında tüm dünyada insanların sigarayı bırakma konusundaki isteksizlikleri ile hükümetlerin sigarayı bıraktırma konusundaki çabaları arasında bir orantısızlık var. Bunun için caydırıcı ve yaptırım gücü olan kurallar koyup uygulanmasını sağlamak lazım. Türkiye bunu çok iyi yaptı ve gördüğüm kadarıyla da sürdürüyor" dedi. Türkiye'nin tütün kontrolü politikalarındaki kararlılığın gelişmiş Avrupa ülkelerinin de önünde olduğunu söyleyen Prof. Dr. Behrakis, "İleri bir ülke olan Almanya'da Bavyera bölgesinde ve Almanya'nın birçok yerinde kurallar konulmasına rağmen insanlar buna uymuyorlar. İsviçre çok medeni bir ülke görünüyor. Ancak yapılan bir referandumda yöneticiler sigara ile ilgili yasayı geçiremediler" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...