Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

28 günlük bebeğe anjiyo

/ Kaynak: AA
28 günlük bebeğe anjiyo

SAĞLIK Haberleri  / AA

Konya'da morarma şikayetiyle gittiği hastanede, doğuştan akciğer atardamarı gelişmediği ortaya çıkan 28 günlük bebek, anjiyo ile sağlığına kavuşturuldu.

Bir yıllık evli Kevser-Mustafa Depreli çiftinin, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde dünyaya gelen bebekleri Kübra Nur'da morarma görülmeye başladı.Şikayetin giderek artması üzerine aynı hastanenin çocuk kardiyoloji bölümünde yapılan tetkikler sonrasında bebeğin akciğer atardamarının gelişmediği görüldü. Kübra Nur, 28 günlükken yapılan anjiyo ile sağlığına kavuşturuldu.Hastanenin Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Oran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 günlükken kendilerine getirilen bebeğin genel sağlık durumunun iyi olmadığını söyledi.Tetkikler sonrasında akciğer atardamarının gelişmemiş olduğunu, ayrıca sağ ve sol dalları ile kapağın da gelişmediğini belirlediklerini ifade eden Oran, "Yaptığımız ölçümlerde çok ciddi bir darlık olduğunu gördük. Bir an önce düzeltilmesi gerekiyordu. Anjiyo için hazırlıklarımızı yaptıktan sonra operasyona başladık. Kalem ucu kadar ince olan bir kapakla karşılaştık ve onu balonla 8 milimetreye kadar genişlettik" dedi.


SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...