Rıza Çalımbay, 'Beşiktaş karşısında golü düşüneceğiz'

/ Kaynak: DHA
Rıza Çalımbay, 'Beşiktaş karşısında golü düşüneceğiz'

SPOR Haberleri  / DHA

Rıza Çalımbay, Beşiktaş karşısında golü ve oynamayı düşünen bir takım olacaklarını söyledi.

Çaykur Rizespor teknik direktörü Rıza Çalımbay, Beşiktaş karşısında golü ve oynamayı düşünen bir takım olacaklarını söyledi, "Kendimizin ve Beşiktaş'ın gücünü bildiğimiz için ona göre hareket edeceğiz" dedi. nbsp;Mehmet Cengiz Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Rıza Çalımbay, ligde yeni bir takım olduklarını, lige verilen arayı eksikliklerini gidermek için çok iyi değerlendirdiklerini söyledi. Ligde üst üste 2 deplasman maçında Beşiktaş ve Eskişehirspor'la karşılaşacaklarını ifade eden Rıza Çalımbay, şunları söyledi: nbsp;"Beşiktaş geçen yıla göre daha alternatifli ve iyi oyunculardan kurulu bir ekip. Ligde iyi bir yerdeler ama biz de kimseden çekinmiyoruz. Beşiktaş deplasmanında kendi performansımızın üzerine çıkarak puan veya puanlar alacak güce sahibiz. Beşiktaş'a saygımız var ama rakibimiz karşısında puan için oynayacağız. Beşiktaş'ın ne yapacağından çok bizim oyuncularımızın ne yapacağı daha önemli. Oyuncularım böyle maçlardan etkilenmemeli. Performanslarını sahaya yansıtmaları halinde iyi sonuçla döneceğimize inanıyorum. Beşiktaş karşısında golü ve oynamayı düşünen bir takım olacağız. Kendimizin ve Beşiktaş'ın gücünü biliyoruz ve ona göre hareket edeceğiz. Oradan mutlaka puan ya da puanlar almak zorundayız. Bunu istiyorsak oynayıp gol atmayı düşünmeliyiz. Beşiktaş maçında bize gol lazım." nbsp;Beşiktaş maçının seyircisiz oynanacağını, ancak kadın taraftarların tribünleri dolduracağını düşündüğünü belirten Rıza Çalımbay, "Beşiktaş'ın bayan taraftarları da çok önemli bir grup. Çok fanatikler ve takımlarına önemli katkı sağlıyorlar. Bayan taraftarları düşününce Beşiktaş maçı seyircisiz değil. Maçın seyircisiz olması bize bir avantaj sağlamaz" diye konuştu.
"BURAK'A HAKSIZLIK YAPILIYOR"
Hollanda maçında rakipleri kadar pozisyona girdiklerini, ancak şansızlıklar yaşadıklarını vurgulayan Rıza Çalımbay, Türkiye'nin en iyi futbolcularından biri olan Burak'a haksızlık yapıldığını anlatırken şöyle dedi:
"Bu yapılmaması gereken bir şey. Burak Trabzonspor, Galatasaray ve oynadığı diğer takımlara çok kritik maçlar kazandırmış bir arkadaşımız. O nedenle Burak'a sahip çıkılması gerekiyor. Milli takımla ilgili geleceğe dair plan ve program yapılıyorsa Burak mutlaka bunun içerisinde olmalı. Burak bazen böyle tutulabilir, gol atamayabilir. Ama açıldığında inanılmaz goller atan bir arkadaşımız. Fatih Terim, yeni bir program yeni bir plan yapacaktır. O yüzden bunun içerisinde Burak olmalı diye düşünüyorum."
"KRİTİK MİLLİ MAÇLAR İSTANBUL'DA OYNANMAMALI"
Hollanda maçı gibi milli takım açısından kritik olan maçların İstanbul'da oynanmaması gerektiğini söyleyen Rıza Çalımbay, son olarak şöyle konuştu:
"Biz çalıştığımız dönemde 3 maçımızı Bursa'da büyük bir taraftar desteği ile oynadık. Almanya ve Hollanda'yı yenip play offta İrlanda'yı eledik. Bunların hepsinde takım orada bütünleşiyor. Taraftar son ana kadar takımı destekliyor. İstanbul'da maalesef taraftar bazen 3'e bölünüyor. Fenerlisi, Galatasaraylı'sına bağırıyor. Diğeri ona bağırıyor. Milli maçı lige taşıyorlar. Eğer ligde de gergin havalar varsa orayı da etkiliyor. Bence diğer maçlar İstanbul'da oynanabilir ama önemli ve kritik maçların kesinlikle Anadolu'da oynanması gerekiyor. Anadolu'da taraftar gerçekten mükemmel şekilde milli takımıza destek veriyor ve destekliyor."
SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...