Daum, 'Hedefimiz Avrupa kupalarına katılmak'

/ Kaynak: CHA
Daum, 'Hedefimiz Avrupa kupalarına katılmak'

SPOR Haberleri  / CHA

Daum, takımın genel durumundan memnun olduğunu belirterek, "Bizim hedefimiz Avrupa kupalarına katılmak ve biz bu hedeften uzaklaşmadık." dedi.

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, takımın genel durumundan memnun olduğunu belirterek, "Bizim hedefimiz Avrupa kupalarına katılmak ve biz bu hedeften uzaklaşmadık." dedi. nbsp;Spor Toto Süper Lig'in sekizinci haftasında 21 Ekim Pazartesi günü kendi sahasında Kayserispor'u ağırlayacak olan Bursaspor'da Teknik Direktör Daum, "Birlikte koyduğumuz hedefe ulaşmak için yoğun çalışmalıyız. Bunu hepimiz biliyoruz. Sabıra ihtiyacımız var, ama sabretmekte zorlanır bir yapımız var." ifadesini kullandı. nbsp;Özlüce Tesisleri'nde Kayserispor maçı öncesi basın toplantısı düzenleyen Daum, Türkçe olarak gazetecilerin Kurban Bayramı'nı kutladı. Sözlerine Türkçe olarak 'Hoş geldiniz. Kurban Bayramınız kutlu olsun. İyi bayramlar' diyerek başlayan Daum, ilk devreyi istedikleri yerde bitirip, ikinci yarıdaki hedeflerine ulaşmak istediklerini söyledi. Daum şunları kaydetti: nbsp;"Bayramda taraftarlarımıza hediye olarak bir galibiyet vermek istiyoruz. Hazırlandık ve kendi evimizdeki müsabakayı kazanarak, hediyemizi sunmak istiyoruz. En iyi haberimiz milli takımlardan gelen futbolcularda bir sakatlık yok. bütün futbolcularımızla antrenmanla çıktı. Musa Ümit milli takımın kaptanı. Kendisi de iyi futbol oynadı ve sevindik. nbsp;

Maç öncesi takım içerisindeki hava iyi ve heyecanlı. Futbolcularımız da daha fazla puan arzuluyor. 2 ay içerisindeki çalışmamızın semerisini alacağımı düşünüyorum. Defans yönümüz geçmiş 2 maçta görüldüğü gibi iyi durumda. Defans iyi dediğimizde genel defans hattını söylüyorum. Topu kapmak için mücadele ediyoruz. Bu topları forvet hattına çabuk çıkarmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu anlamda performansımızı dikine oynadığımız toplarla yükseltmeye çalışıyoruz.

Yoğunluk oranla çabukluk açısından çalışıyoruz. Sezgi ve topsuz koşular üzerinde de çalışıyoruz. Öğrenim dönemi biraz sürecek. Bunları belirli bir seviyeye getirmek için çalışacağız. Sonra görmek istediğim seviyeye geleceğiz. Bunları yapabilmek için futbolcularımız topsuz alanda dikine koşmalı ve oraya atılan futbolculara ihtiyacımız var."

SABRA İHTİYACIMIZ VAR

Oyunu hızlandırmak için futbolcunun ayağı yerine önüne top atmak istediklerini anlatan alman çalıştırıcı, bunu önümüzdeki müsabakaya yansıtabilmeleri halinde takım içerisindeki güvenin daha da artacağını dile getirdi. Daum, şöyle devam etti:

"Sonuçlar geldiğinde herkes iyi yolda olduğumuzu görecektir. Çok çalışıyoruz. Gittikçe adımlarımızı ileriye atıyoruz. Sonuçlar geldiğinde bunlar görülüyor. Gelmeyince de görmek zor oluyor. Bursaspor'u başarılı ve iyi bir yolda görüyorum. Biz her zaman önümüzdeki müsabakaya konsantre oluyoruz. Önümüzdeki müsabakalara bakarken hedefimizi unutmayacağız.

Fazla puan farkı olmadan ilk devreyi bitirmek istiyoruz. Bunları başarırsak ikinci devrede takımımızı güçlendirmek istiyoruz ve seçtiğimiz hedefe ulaşmak için elimizden geleni yapacağız. Şunu söylemeliyim, hedeflerimiz büyüktür. Ben teknik heyet, futbolcular, yönetim ve taraftardan memnunum. Değişim içine gireceğiz.

Büyük bir oluşum içerisine gireceğimizi düşünüyorum, ancak biraz sabra ihtiyacımız var. Sabır herkesin kuvvetli tarafı değil, başkanımızı kesinlikle burada tenzih ediyorum, kendisini çok sabırlı buluyorum. Bize büyük destek veriyor."

"KAYSERİSPOR ZOR DURUMDA NE YAPACAĞI HİÇ BELLİ OLMAZ"

Kayserispor'un bulunduğu zor durumda ne yapacağının hiç belli olmayacağının altını çizen Daum, ne olursa olsun müsabakayı kazanmak için her şeyi yaparak 3 puanı alacaklarını söyledi. Daum şöyle devam etti:

"Kayserispor zor bir durumda. Böyle bir rakip karşımıza geldiğinde ne yapacağı belli olmuyor. Takımımıza Kayserispor hakkındaki bütün bilgileri aktarıyoruz. Ama en önemlisi kendi oyunumuz. Taraftarlarla birlikte bunu sahaya yansıtırsak 3 puanı alacağımıza inanıyoruz. Akhisar müsabakasının 2. devresinde büyük baskı kurduk. Bunu bu maçta kurmak istiyoruz. Takımımız böyle oynadığı zaman her şeyi hak ediyor."

DAUM, İBRAHİM TORAMAN SORUSUNA CEVAP VERMEDİ

Basın yayın organlarında çıkan transfer haberlerine de değerlendiren Daum, Beşiktaş'ta kadro dışı bırakılan İbrahim Toraman'ın transferine yönelik soruya ise "Diğer soruyu alalım" diyerek cevap vermedi. Daum, şunları söyledi:

"Mikrafonu elinize alıp herkese verseniz herkes bir isim söyler. Volkan Şen hakkında bir şey söylemeyeceğim. Siz de haklısınız. Şimdi transfer zamanı. Bir sürü isim ortaya atılıyor. İmza atılmadığı sürece ben bilgi veremem. Ben isim açıkladığım zaman futbolcunun bulunduğu pozisyon açısından sıkıntı olabilir. O yüzden açıklamayacağım. Ben desem ki 'Mustafa, Mehmeti alacağız, o oyuncular takımlarında sorun yaşar. Demesem siz yazacak bir şey bulamazsınız."

HEDEF; AVRUPA KUPALARINA KATILMAK

Taktiksel, çabukluk ve fiziksel anlamda mevcut kadroyu iyi yerlere getirmek istediğini vurgulayan Daum, hedeflerinin Avrupa Kupaları'na katılmak olduğunu belirtti. Alman çalıştırıcı, "Hangi mevkide futbolcu ihtiyacımız olduğunu sizlerde biliyoruz. Önceliğimiz forvet pozisyonudur. Takımımı çalıştırarak, kenetlemek ve 2. devrede bazı şeyleri yaparak adımları atmak istiyoruz. Bizim hedefimiz Avrupa kupalarına katılmak ve biz bu hedeften uzaklaşmadık. Birlikte koyduğumuz hedefe ulaşmak için yoğun çalışmalıyız. Bunu hepimiz biliyoruz." şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, antrenmanlardaki başarılı formuna rağmen kadroya giremeyen Pinto'nun durumunu sorması üzerine Daum şunları söyledi:

"Futbolcunun kendisini motive etmesi gerekir. Her zaman hocaya gerek kalmaz. Benim bu durumu hissetmem gerekiyor. Giydiği formayı hak etmesini hissetmem gerekiyor. Performansı iyiyse, bunu gösteriyorsa ben her zaman kadroya almaya hazırım.

Yabancı kuralında sıkıntı var. Ne olursa olsun her futbolcu bunları kazanması gerekiyor. Performans, çalışma hırsı ve isteği bir futbolcunun oynamaya endeksidir. Bunu Pinto üzerine söylemiyoruz. Genel anlamda bu böyledir. Bütün futbolcularımdan bunu bekliyorum. Gerçekten Pinto'ya saygım var ve ben yardımcı olmaya çalışıyorum. Şuanda oynamasa da ailemizden bir tanesi."

SPOR
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...