Putin'e destek yüzde 62'ye yükseldi

/ Kaynak: CHA
Putin'e destek yüzde 62'ye yükseldi

DÜNYA Haberleri  / CHA

Rusya Kamuoyu Araştırma Şirketi'nin yaptığı çalışmaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e destek yüzde 62'ye yükseldi.

Rusya Kamuoyu Araştırma Şirketi'nin (VTsIOM) yaptığı çalışmaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e destek yüzde 62'ye yükseldi. nbsp;2000'den bu yana Rusya yönetiminde bulunan Putin'in siyasi tecrübelerine halkın yüzde 47'si tam güveniyor. VTsIOM'un 2011'de yaptığı benzer çalışmada Putin'in siyasetine güven yüzde 38 çıkmıştı. nbsp;Rusya halkının yüzde 33'üne göre Putin enerjik ve kararlı bir kişiliğe sahip. Ankete katılanların yüzde 22'sine göre Rus lider ileri görüşlü ve ülkeyi istikrarlı bir şekilde yönetiyor. Halkın yüzde 18'i Putin'i doğru lider olarak tanımlarken, yüzde 17'sine göre ise ülkeyi ileri götüren yönetici. nbsp;Katılımcıların yüzde 19'u Putin'e güvendiğini ve yüzde 15'i de onu sevdiğini söyledi. Halkın yüzde 13'ü Putin'e güvenmediğini ifade ederken, onu sevmeyenlerin oranı ise yüzde 12. nbsp;Çalışmaya katılanların yüzde 78'ine göre Putin, seçim öncesinde verdiği sözleri yerine getirmeye çalışıyor. Ancak yüzde 46 henüz bu vaatlerin yerine getirilmediğini düşünüyor. nbsp;Putin'in sözlerini yerine getirdiğini düşünenlerin oranı ise Ocak'tan bu yana yüzde 16'dan yüzde 32'ye yükseldi. nbsp;VTsIOM'un çalışması Rusya'nın 42 ayrı bölgesinde 1600 kişi ile birebir görüşerek gerçekleştirildi. Hata payı ise yüzde 3,4.
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...