Akçay, 'Benim gibi adamlar kolay asılır'

/ Kaynak: DHA
Akçay, 'Benim gibi adamlar kolay asılır'

SPOR Haberleri  / DHA

Trabzonspor teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. nbsp;Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, hayal satıcısı olmadığını belirterek, "Ben hayal satmam. Gerçeklere yönelik hareket etmeyi, gerçeklerin konuşulmasını uygun buluyorum. Benim gibi adamların asılması kolaydır, kolay olabilir" dedi. nbsp;Teknik Direktör Akçay, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Oyuncuların performansının arttığını, Olcan'ın da milli takımda iyi bir görüntü ortaya koyduğunu belirten Akçay şunları söyledi: nbsp;"Milli takıma sadece Olcan'ın gideceğini düşünmüyorum. Fatih hocanın adaletli ve adil davranışlardan biraz daha cesaret alarak biraz daha ileriye gitmeyi düşünüyorum. Bu sayının 3'e 4'e ulaşmasını umuyorum. Saha içindeki performansımız bu şekilde devam ettiği takdirde yüzde 30 daha gelişim bekliyoruz. Fiziksel ve taktiksel olarak böyle potansiyelimiz var. Bu gerçekleşirse milli takıma giden oyuncu sayısının 3-4'e çıkacağını düşünüyorum."
"GALATASARAY, FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ'IN KADRO YAPILARI GÖRÜNTÜ OLARAK BİZİM ÜZERİMİZDE"
Akçay, ligde bazı takımların kadro yapısı olarak diğer takımlara oranla üstün olduğunu da vurgulayarak, "Galatasaray, Fenerbahçe ve özellikle son hamleleriyle Beşiktaş'ın kadro yapıları hem görüntü, hem de harcama olarak bizim üzerimizde gözüküyor. Trabzonspor'un kadrosuyla ilgili algıda, geçen yıldan kalmış olan bir takım, birikmiş eksiklikler ve güven sorunu var. Oysa ben sayfayı biraz daha tersine çevirerek kadromuzun hiç de küçümsenecek gibi durmadığını görüyorum. Burada önemli bir şey devreye giriyor. Taktik, fiziksel, moral ve motivasyonla bu kadroyu içinde bulunduğu ortamın seviyesinden daha yukarılara çıkarabilirsiniz. Bununla uğraşıyoruz" diye konuştu.
"FATİH HOCADAN SONRA MİLLİ TAKIMIN YÜZÜNÜN DEĞİŞECEĞİNE İNANIYORUM"
Akçay, milli takımdaki oyuncu sayısının artacağına inandığını da ifade ederek, şöyle konuştu:
"Siz ne kadar plan yaparsanız yapın karşınızdaki insanların size ne kadar inandığı, benimsediği, kendisini nasıl ve hangi şeye, hangi ideale motive ettiği önemlidir. Bugün biz Olcan ile ilgili yol kat ettiysek bunun başarılmasında Olcan'ın katkısı oldukça büyüktür. 'Seni solbek oynatacağım' dediğimde Olcan bana, 'Hocam, takımım için solbek oynamam gerekiyorsa bunu seve seve yaparım. Hiçbir kompleksim olmadan uyarım, hazırım' dedi. Bu bir antrenörün oyuncusundan duyması gereken en güzel cevap. Neden Olcan büyüyor? İşte bu yüzden. Kendini büyütmek daha iyi duruma gelmek isteyen bir yığın oyuncunun takımda olduğunu görüyoruz. Fatih hocadan sonra milli takımın yüzünün değişeceğini düşünüyorum. Yeni ve bir takım radikal hamleler bekliyorum. Bu hamleler içerisinde Trabzonspor'dan birkaç oyuncunun daha olacağı beklentisi içerisinde yaşıyorum."
"BENİM GİBİ ADAMLARIN ASILMASI KOLAYDIR"
Takımın sergilediği futbolun eleştirilmesinin normal olduğunu ancak defansif oyun anlayışından vaz geçmeyeceğini de ifade eden Akçay, "Oyun kalitesinin saha içerisinde yükseltilmesini istemek bir teknik adamın hayal ettiği, beklediği bir durumdur. Ama biz hayal satıcısı değiliz. Ben hayal satmam. Gerçeklere yönelik hareket etmeyi, gerçeklerin konuşulmasını uygun buluyorum. Benim gibi adamların asılması kolaydır, kolay olabilir. Toplumun popülist beklentilerine cevap vermeyen ya da o yönde düşünmeyen çoğu adam, geçmişe bakıldığında sosyal toplumsal olaylarda hepsi asılmıştır. Trabzonspor geldiği nokta itibariyle rakibine üçüncü bölgede baskı yapan, onu her alanda sıkıştıran, sonra üçüncü bölgede kazandığı toplar ile sonuca giden oyun anlayışına şu anda dönüşemez. Böyle bir oyun anlayışıyla takımı sahaya sürmeyeceğim. Yine savunma anlayışıyla devam edeceğim. Bu sabrı göstereceğiz" diye konuştu.
"TRANSFERDE YERLİLERE YÖNELİK STRATEJİ BELİRLEYECEĞİZ"
Transfer çalışmalarıyla ilgili de konuşan Akçay, konuyla ilgili olarak da şu ifadeleri kullandı:
"Transfer sadece bir teknik adam, ya da yönetime bırakılmamalı. Transfer bir kulübün bütçesinin yüzde 60-70'ini oluşturuyor. Demek ki bu konuda dikkatli olacaksınız. Bir teknik adam olarak her şeyi talep edebilirsiniz ama ne kadar kalış süreniz var? Ben transferi böyle yürütmek istemem. Bence transferde izlenecek yol istişareye dayalı olmalı. Kulübün ekonomik yapısına, gelecekle ilgili planlarına uyan transferlerin yapılmasını uygun buluyorum. Takımda yabancı oyuncu sayısının fazlalığı ve yabancı kontenjanının da gelecek sezon düşeceği düşünüldüğünde yerli oyuncuya yönelik bir strateji geliştirmenin de daha doğru olacağını düşünüyorum."
"VOLKAN ŞEN VE BATUHAN'I GERİ KAZANMAK İÇİN KADRO DIŞI BIRAKTIK"
Akçay, kadro dışı bırakılan Volkan Şen ve Batuhan Karadeniz konusunda da ilk kez konuştu. Bu oyuncuların geri dönüşünün zor olduğuna vurgu yapan Akçay, şunları söyledi:
"Oyuncuyla ilgili bir takım bilimsel pedegojik ve psikilojik desteklerden sonra hala uyum sorunu varsa, futbol içinde öğrenilmiş bir tutumla hareket ederek kadro dışı bıraktık. Amacımız kadro dışı bırakırken oyuncuların iyileşerek geri gelmesini sağlamaktı. Kadro dışı temelinde insani bir yan, geri kazanım yanı vardır. Biz de bu beklentilerle kadro dışı bıraktık. Ancak gelinen noktada arkadaşlarımızın aidiyet duygularında, ya da geri dönmek için kendi planları içerisinde bazı tavırlarının olmaması bir süre sonra bizden ayrılmalarını gerektirecek bir durum oluşturmayacaktır. Ama bizim şu anda önceliğimiz veya vereceğimiz karar onların geriye dönüş için yapacağı hareketlere bağlı olacaktır. Şu anda Batuhan'ın izlediği yol ve politika kulüp içinde tekrar kabul edilebilirliğini zorlaştırıyor. Aldığımız raporlara göre Batuhan'ın hala antrenman eksikliği ve antrenman devamlılığıyla ilgili problemleri var."
"ÜNAL KARAMAN İLE HİÇBİR SORUN YAŞAMADIM"
Akçay, görevinden ayrılan eski Sportif Direktör Ünal Karaman ile hiçbir sorun yaşamadığını da vurgulayarak, "Gelişlerimiz ve gidişlerimiz kulüplerin ihtiyaçlarına göre olur. Gelirken duyduğumuz heyecan ve isteğin giderken de üzüntümüze rağmen o müesseseleri koruyarak gitme yönünde olmalı" dedi.
"İSMİMİN BANK ASYA ETİKETİYLE ÖZDEŞLEŞTİRİLMESİYLE İLGİLİ YAŞADIĞIMIZ SIKINTILAR OLABİLİR"
Akçay, göreve geldiği günden itibaren Bank Asya'dan gelen hoca etiketiyle karşılaştığını da ifade ederek, "Yaşım 50. 25 yıldır futbolun içerisinde çalışıyorum. 35-40 yaşında gelmiş olsaydım belki komplekslerim olabilirdi. Oyuncularla kurmuş olduğum iletişimde aksaklıklar yaşayabilirdim, egosu yüksek bir adam olabilirdim. Mustafa Akçay'ın isminin Bank Asya etiketi ile özdeşleştirilmesiyle ilgili yaşadığımız sıkıntılar olabilir. Oyuncularınız sizi ilk başta bu etiket ile kabullenmiş olabilir. Ama biz oyuncularımızın yanına yaklaşarak, zaman zaman çatışarak, zaman zaman gülerek bu sorunları aştık" diye konuştu.
SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...