Bakan Güler, Suriye sınırında inceleme yaptı

/ Kaynak: DHA
Bakan Güler, Suriye sınırında inceleme yaptı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

İçişleri Bakanı Muammer Güler Şenyurt Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu, görevli askerlerle bayramlaştı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nin Suriye sınırında bulunan Şenyurt Beldesi'ndeki 11'inci Hudut Bölük Komutanlığı'nı ziyaret etti. Suriye'ye insani yardımların gönderilmesi için açık tutulan Şenyurt Sınır Kapısı'nda da incelemelerde bulunan Güler, burada nöbet tutan askerlerle bayramlaştı. nbsp;Komutanlardan sınırdaki gelişmeler hakkında bilgi alan Güler, daha sonra belde merkezinde bayramlaştığı vatandaşlarla sohbet etti. Çözüm süreciyle ilgili vatandaşları bilgilendiren Güler, Şenyurt Sınır Kapısı'nın normal sınır kapısı olmadığı halde, insani yardımlar için açık tutulduğunu ve hiç bir ayrım gözetmeksizin yardımların Suriye tarafına gönderildiğini söyledi. nbsp;Midyat'ta dün Suriyeli sığınmacıların kaldığı kampı ziyaret ettiğini hatırlatan Bakan Güler, sığınmacılara sağlanan imkanların çok iyi olduğunu belirtti. Suriye'de yaşanan gelişmeler nedeniyle, ne kadar yardım yapılsa da mutsuz olduklarını kaydeden Güler, "Allah kimseyi devletsiz koymasın. Allah kimsenin evindeki huzuru bozmasın. Oradaki kardeşlerimize ne kadar yardımcı olsak da o mutsuzlukları devam ediyor" dedi.
'DÜNYA YÜZÜNÜ ÇEVİRMİŞKEN BİZ BAĞRIMIZA BASTIK'
Türkiye'den toplanan yardımların hiçbir ayrım gözetmeden Suriye'deki insanlara gönderildiğini belirten Güler şöyle konuştu:
"Bütün dünya yüzünü çevirmişken biz bu insanları bağrımıza bastık. Hiç ayrım gütmedik. Kim gelirse kapımızda ekmeğimizi yiyor ve barınıyor. Helalı hoş olsun. İnsani yardım kim olursa olsun gidiyor ve ulaşıyor. Zaten biz insani yardımda ayrım yapsak, neredeyse 600 bine dayanan insanı bu memlekette misafir etmeyiz. Geçmişte de ensardık, şimdi de ensarız."
GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...