Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hava kirliliği sigara kadar tehlikeli

Hava kirliliği sigara kadar tehlikeli

YAŞAM Haberleri

Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) bağlı Uluslararası Kanser Araştırmaları Derneği (IARC), hava kirliliğinin kansere neden olduğunu duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü 'ne (WHO) bağlı Uluslararası Kanser Araştırmaları Derneği (IARC), hava kirliliği nin kanser e neden olduğunu resmi olarak açıkladı. Yetkililer, hava kirliliğinin özellikle akciğer kanserine neden olduğunu ve bunun neredeyse pasif sigara içiciliği kadar tehlikeli olduğunu vurguladı. IARC, 2010 yılında dünya genelinde hava kirliliğine bağlı olarak 220 bin kişinin akciğer kanserinden öldüğünü açıklamıştı. Merkezi Paris'te bulunan IARC tarafından İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen bir panelde konuşan IARC'nin üst düzey yöneticilerinden Kurt Straif, "Hava kirliliği kanserojen maddeler taşımaktadır. Dünyadaki en büyük hava kirliliği, nüfusu çok yoğun olan Çin ve Hindistan gibi ülkelerde yaşanmaktadır. Nedeni, ulaştırma araçlarının neden olduğu kirlilik, enerji kaynakları, endüstriyel ve tarımsal atıklar" dedi.

Dünya üzerinde 1000'den fazla araştırma yaptıklarını belirten Straif, bu sonuca resmen ulaştıklarını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...