HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Japon bankalarının 'Yakuza' isyanı

Kaynak:
Japon bankalarının 'Yakuza' isyanı

DÜNYA Haberleri  / 

Yakuza olarak bilinen Japon mafyası önemli bir gelir kaynağını kaybetti.

Japon suç örgütü Yakuza 'nın sürekli kredi çekip borçlarını ödememesinden bıkan bankalar birliği, Yakuza'ya kredi verilmesini yasakladı. Yakuza olarak bilinen Japon mafyası önemli bir gelir kaynağını kaybetti. Yasadışı operasyonlarına ek olarak inşaat ve çöp boşaltım sektörlerine de giren Yakuza, bu alanlardaki faaliyetleri sayesinde banka kredilerine erişim sağlayabiliyordu. Banka takiplerinden kurtulmak için kredilerin ilk birkaç taksidini ödeyen Yakuza'lar, geri kalan taksitleri ödemeyerek kredilerin batmasına neden oluyordu.

KÜÇÜK ESNAFA DESTEK FONUNU BATIRDILAR
2009 yılında Tokyo Valiliği tarafından küçük işletmeleri destekleme amacıyla kurulan bir fon, Yakuza'nın büyük miktarda kredi çekip ödememesi sonrası batmıştı.

Son olarak, Japonya'nın ikinci büyük finans kuruluşu Mizuho, Orient Corp. firmasını paravan olarak kullanan Yakuza'ya istemeden kredi verdiğini açıkladı.

Çoğu otomobil kredisi olarak çekilen para miktarının 2 milyon dolara yaklaştığı belirtildi. Yakuza'nın bank kredilerini kullanarak işlemlerini fonlamasından bıkan Japon Bankacılar Örgütü ise aldığı bir kararla bundan sonra Yakuza ile herhangi bir bağı olan hiçbir firmaya kredi verilmeyeceğini açıkladı.

DÜNYA
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...