2014'te hangi memur ne kadar zam alacak

2014'te hangi memur ne kadar zam alacak

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Memurları, 1 Ocak'tan itibaren TL brüt taban aylık artışı ve ikinci 6 aylık enflasyon oranının %3'ün üstüne çıkması durumunda fark kadar maaş zammı alacak.

Bu unsurların yanı sıra, nbsp;asgari ücretten kaynaklı olarak 2014 yılı başından itibaren az miktarlarda da olsa memurların maaşları artacak. Memur maaşları hesaplanırken, kesilecek gelir vergisi miktarı belirlendikten sonra, memurların eş ve çocuk durumuna göre farklı miktarlarda belirlenen asgari geçim indirimi tutarı, kesilecek olan gelir vergisi miktarından indirilmekte ve memurların maaşında asgari geçim indirimi miktarında artış olmaktadır. Asgari geçim indirimi miktarı, 16 yaşını doldurmuş işçiler hakkında ilgili mali yıl başında uygulanan brüt asgari ücret miktarı esas alınarak belirlenmektedir. Yıl içerisinde asgari ücret miktarında değişiklik olması durumunda ise o yıl için belirlenmiş asgari geçim indirimi miktarında değişiklik yapılmamaktadır.

Asgari ücret ne kadar olur?
Halen uygulanmakta olan asgari geçim indirimi miktarları, 1 Ocak 2013 tarihinde geçerli olan 978,60 TL tutarındaki brüt asgari ücrete göre belirlenmiştir. Bu miktar, 1 Temmuz'dan geçerli olarak 1.021,50 TL'ye yükseltilmiştir. Öte yandan, memur maaş hesabında kullanılan taban aylık miktarı 2014 yılı için brüt 175 TL arttırılmış ve bu artış; 1 Temmuz 2013 tarihinde 1.643 TL olan en düşük memur aylığının 1 Ocak 2014 itibariyle 1.770 TL'ye yükselmesi yani %7,7 oranında artış anlamına gelmektedir. Ocak 2014 tarihinden geçerli asgari ücret tutarlarının ne kadar olacağı şimdiden bilinmemekle birlikte, asgari geçim indiriminin memur maaşlarında yapacağı etkiyi anlayabilmek bakımından, memurunyeri.com olarak hazırladığımız bu çalışmada, asgari ücret miktarında 2014 yılı için en düşük memur aylığında yapılan artış oranı ölçüsünde artış olabileceği varsayılacaktır. Bu durumda da, 2014 yılı Ocak ayı itibariyle brüt asgari ücretin 1.100,16 TL olabileceği tahmininden hareket edilecektir.

2014 yılı için asgari geçim indirimi ne kadar olur?
2014 yılında asgari ücrette artış yapılmaması halinde bile, asgari geçim indirimi miktarında artış görülecektir. Asgari ücrette en düşük memur aylığına yapılan zam oranında zam yapılması durumunda ise asgari geçim indirimi miktarlarındaki artış daha fazla olacak. nbsp;Asgari geçim indirimindeki bu artışlar, memurların maaşına net rakamlar olarak yansıyacak.(memurunyeri)



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...