Rusya Irak'a silah göndermeye başladı

Rusya Irak'a silah göndermeye başladı

DÜNYA Haberleri

Irak hükümeti kaynaklarına dayandırılan bilgilere göre, Rusya 2012'de imzalanan anlaşma gereği Irak'a silah ve askeri teçhizat göndermeye başladı.

Şu an için başlayan sevkiyat hakkında herhangi bir ayrıntı bilinmiyor. Irak ile imzalanan anlaşmanın rakamı 4.3 milyar dolar olma özelliği taşıyor. Bu anlaşma Ortadoğu ülkesi Irak'a 48 adet Zırh-C1 uçaksavar ve füze sistemleri ve 40 adet Mi-28NE hücum helikopterleri satışını öngörüyor. Bağdat başlangıçta 36 Rus helikopteri almayı planlarken, ancak 2013 nisan ayında bu partiye 4 helikopter daha ekleyerek 40'a çıkardı. Rusya ve Irak daha önce MiG-29M/M2 son teknoloji savaş uçağı ve zırhlı araçlarla ilgili görüşmeler gerçekleştirirken, onunla ilgili ayrıntılar hemüz açıklanmadı. Ayrıca, bu yılın haziran ayında taraflar Irak'a Ka-52 savaş helikopterleri sevkiyatı ile ilgili anlaşmayı imzaladılar. Bunlarla ilgili ön anlaşma ise 2012 yılı ekim ayında gerçekleşmişti. Rusya şu anda Irak ile yapılan askeri anlaşmalara göre o ülkeye savunma ürünleri satış hacminde Amerika'dan sonra ikinci sırada yer alıyor. Irak ile ABD arasında imzalanan askeri teçhizat satış hacmi ise 12 milyar doları geçiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...