Yabancı karşıtı iki parti başkanı İsveç'te bir araya geldi

/ Kaynak: AA
Yabancı karşıtı iki parti başkanı İsveç'te bir araya geldi

DÜNYA Haberleri  / AA

İsveç'te yabancı karşıtı parti olarak bilinen Jimmie Akesson, Fransa'daki yabancı karşıtı Marine Le Pen ile Stockholm'de görüştü.

Avrupa Parlamentosunun mayıs ayında yapılacak seçimleri için güç birliği yapmayı planlayan Avrupa'nın yabancı karşıtı ve aşırı sağ görüşlü parti liderleri, bir araya geliyor. İsveç'in yabancı karşıtı partisi SD'nin Genel Başkanı Akesson ile Fransa'daki yabancı karşıtı ve aşırı sağ görüşlü Front National'ın Genel Başkanı Marine Le Pen, bu akşam Stockholm'de görüştü. İki parti lideri görüşmenin ardından yaptıkları açıklamada, yaklaşan Avrupa Parlamentosu seçimleri ve seçimlerden sonra aynı görüşü paylayaşan partilerin, grup oluşturabilmesi konusunu ele aldıklarını ifade etti. Marine Le Pen'e göre, son kamuoyu yoklamalarında, Avrupa'daki aşırı sağ görüşlü partilere seçmen desteği güçlü bir şekilde sürüyor ve bu destek seçimlere de yansıyacak. Ayrıca seçimler sonunda oluşturulacak grup için de Belçika'dan aynı görüşleri paylaşan Vlaams Belang, Hollanda'dan PVV ve İtalya'dan Lega Nord Partileri de düşünülüyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...