Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Obama, İç Güvenlik Bakanlığı'na Jeh Johnson'ı aday gösterdi

/ Kaynak: İHA
Obama, İç Güvenlik Bakanlığı'na Jeh Johnson'ı aday gösterdi

DÜNYA Haberleri  / İHA

ABD Başkanı Barack Obama, İç Güvenlik Bakanlığı görevine, Pentagon eski avukatı ve Manhattan eski federal savcısı Jeh Johnson'ı aday gösterdi.

Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Johnson'la birlikte Beyaz Saray'da basının karşısına çıkan Obama, Johnson için "ulusal güvenlik ekibimin kritik üyesi" ifadesini kullandı. Obama, Johnson'ın, ABD'nin karşı karşıya olduğu tehdit ve zorlukları çok iyi bildiğini belirterek, "Jeh, iyi bir takım oyuncusu olarak hükümetimiz içinde saygın bir isim. Ortak hedeflere yönelik çalışmalarda her zaman muhalefet edenleri nasıl ikna edeceğini bilen biri" ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz yıl Pentagon'dan ayrılarak New York'taki Paul Weiss Hukuk Bürosu'na dönen Johnson ise, Savunma Bakanlığı görevinin ardından yeniden kamu görevi üstlenmek istemediğini ancak gelen "teklifi de geri çeviremediğini" söyledi. Johnson, "New Yorkluyum. Doğum günümde yaşanan 11 Eylül saldırıları sırasında Manhattan'daydım. O güzel gün, tarihte anavatanımıza yapılan en büyük terörist saldırıyla mahvoldu. O dönem New York caddelerinde 'ne yapabilirim' diye düşünerek geziniyordum. O tarihten bu yana kendimi bu soruya cevap vermeye adadım" şeklinde konuştu. Savunma Bakanlığı'ndaki görevi sırasında, insansız hava araçlarının kullanımı, Irak ve Afganistan savaşları, terörizmle mücadele ve orduda eşcinselliğin kaldırılması gibi kritik hukuksal konularda Pentagon'un avukatlığını yapmıştı. Johnson, Senato'nun onayını alması halinde, Janet Napolitano'nun halefi olarak İç Güvenlik Bakanı olarak görevine başlayacak.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...