BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Akademik aşçılar

Akademik aşçılar

Kendinizi aşçılık konusunda bir etiket sahibi yapmak istiyorsanız bu işin akademik kariyerini göz önünde bulundurmanız gerekiyor



Yemek yapmayı bilmiyorum” bahanesine paydos. Akademi İstanbul bünyesinde Ekim ayında hizmete giren “Mutfak Sanatları Merkezi Electrolux Aşçılık Okulu”na giderek, profesyonel aşçılar gibi kısa zamanda, ekonomik ve lezzetli yemekler yapmak elinizde... “Mutfak Sanatları Merkezi Electrolux Aşçılık Okulu”nda amaç profesyonel aşçı yetiştirmek değil, insanlara yemek yapmayı öğretmek ve sevdirmek. Bir ay süren kurslar ev kadınları için sabah, çalışanlar için de akşam saatlerinde veriliyor. Bu zaman içerisinde kursiyerler 24 çeşit yemek tarifi öğreniyor, bu yemeklere benzeyen diğer yemekleri de kolay bir şekilde yapabilme becerisine erişiyor. Her ay değişik başlıklar Her ay değişik başlıklar altında verilen yemek kursunda bu ay “yöresel mutfaklar”, “pastacılık”, “yeni dünya mutfağı” ve “lezzetli zayıflama” konularında eğitim veriliyor. Ocak ayının kurs konuları ise, İtalyan mutfağı, Japon mutfağı. Yöresel mutfaklar bölümünde, Karadeniz, Ege, Ankara, Gaziantep ve Rumeli gibi yöresel yemekler; pastacılık bölümünde, kadınların yoğun isteği üzerine cheesecake, browni, meyveli tartlar ve tiramisu gibi çok merak edilen tarifler; yeni dünya mutfağında, ülkelerin popüler yemekleri yanında yeme içme kültürü öğretiliyor. Kilo sorunu olanlar da unutmadığından, lezzetli zayıflama bölümüyle, hem lezzetli, hem de şişmanlatmayan rejim yemeği tariflerine yer veriliyor. Bekar erkekler rağbet ediyor Aşçılık Okulu Bölümü Başkanı Osman Serim, 20 kişilik sınıflarda verilen eğitime yoğun ilgi olduğunu, akşam saatlerinde kursa gelen grubun yarısının da erkek olduğunu söylüyor. Ailesinden ayrı bir kentte oturan ve bağımsızlığına düşkün olup ailesinden ayrı yaşayan yeni neslin yemek yapmayı bilmediğini belirten Serim, ancak herkesin bir gün yemek yapmak zorunda kaldığını, dünyanın değişik kültürlerine ait mutfakları da tanıtmak amacıyla böyle bir bölüm açtıklarını söylüyor. Elinin hamuruyla Nükhet Duru Mehtap Mutfak Gereçleri, sanatçılık dışında aşçılık konusunda da usta olan Nükhet Duru’nun yeni albümünün hit parçasına klip sponsoru oldu. Yıllardır güzelliğin, enerjinin ve yeniliklerin öncüsü olan Nükhet Duru, yakın çevresi tarafından da çok iyi bilinir ki, aynı zamanda mükemmel bir aşçıdır. Bugüne kadar sevdikleri için en güzel yemekleri pişiren Nükhet Duru, bundan sonra Mehtap Mutfak Gereçleri’nin düzenleyeceği organizasyonlarda, hem yemek pişirecek hem de misafirlere kendi elleriyle ikram yapacak. Öte yandan, yapışmaz ürünler konusunda Türkiye’nin önde gelen firmalarından olan Mehtap, teflon tava ve tencerelerin yanı sıra, bir ilke daha imza atarak, mutfaklarda dayanıklılığın sembolü olan döküm tavaları da kullanıma sundu. Döküm tavalar, ısıyı daha iyi dağıtıp enerji tasarrufu sağlıyor aynı zamanda da minimum yağ kullanımıyla sağlıklı bir beslenme sağlıyor. Aşçı bile olabilirler Aralarında doktor, reklamcı, sigortacı ve bankacı gibi değişik mesleklerden genellikle bekarların rağbet ettiği belirtilen kursa katılan kursiyerler, yemeği tamamen kendileri yapıyor. Kursta mutfak teknikleri verilmeye çalışılıyor. Çok kabiliyetli, el becerileri iyi olan bir kişi, kursa biraz devam ederse aşçı bile oluyor.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 109330
    % -0.31
  • 3.867
    % -0.62
  • 4.5554
    % -0.6
  • 5.158
    % -1.19
  • 156.209
    % -0.25
 
 
 
 
 
KAPAT