İngilizler'in yeni hedefi çılgın projelerimiz

İngilizler'in yeni hedefi çılgın projelerimiz

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'ye yönelik basın üzerinden yapılan operasyonlara bir yenisi daha eklendi. Türkiye'nin gözde projelerine yönelik kara propaganda başlatıldı.

Türkiye'ye yönelik basın üzerinden yapılan operasyonlara bir yenisi daha eklendi. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı hedef alan yayınların ardından şimdi de Türkiye'nin gözde projelerine yönelik kara propaganda başlatıldı. İngiliz Financial Times gazetesinden Daniel Dombey imzalı haberde, İstanbul'a yapılacak 3'üncü köprünün inşasında finansal zorluk yaşandığı iddia edildi. Gazete, "3'üncü havalimanı projesinde de finansal belirsizlikler var. Bu yüzden Atatürk Havaalanı'nın kapasitesinin genişletilmesi için çalışmalara başlandı. Bu durum, Türkiye'nin çok büyük altyapı projelerinin ertelenmesi veya ölçeklerinin düşürülmesi ihtimalini gösteren son işaret" yorumunu yaptı. Haberde ayrıca; Türkiye'deki diğer büyük altyapı projelerinin de sıkıntılarla karşı karşıya olduğu yazıldı. Financial Times, Türkiye'nin büyük önem verdiği nükleer santral projesinin çevre konusundaki endişeler etrafında en az 1 yıl ertelenebileceğini ileri sürdü. Bununla da kalmayan gazete, Kanal İstanbul projesine yönelik ilginin de azaldığını savundu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, temmuz ayında yaptığı açıklamada, dev projelerin global sermaye ve aktörlerini rahatsız ettiğine dikkat çekmişti. Şahin, "Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasını istemeyenlerin hazırladığı bir proje uygulanmaya çalışılıyor" demişti.
nbsp;Haber Merkezi ANKARA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...