Çelik, 'Şekeri 200 çıkan emeklilik için koşuyor'

Çelik, 'Şekeri 200 çıkan emeklilik için koşuyor'

Ekonomi Haberleri

Maluliyet Tespit Yönetmeliği'ndeki değişikliğin yanlış anlaşıldığını söyleyen Çelik, 'Şekerden dolayı 3 organı hasar gören maluliyet aylığı alacak' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Maluliyet Tespit Yönetmeliği'nde değişiklikle her şeker hastasına maluliyet maaşı bağlanacak gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, "Kamuoyunda yanlış anlaşılıyor. 'Ben şeker hastasıyım. Şekere baktırdım, 150-200. Dolayısıyla ben hemen gideyim maluliyet aylığı bağlatayım' diye bir yaklaşım doğru değil" dedi. Çelik, şunları kaydetti: "Şeker hastalığı diyelim ki; yüksek düzeyde seyrediyor vatandaşta. Üç organında bir tahribat oluşmuş, yani hayatını etkileyecek bir tahribat. Diyelim Allah korusun şeker hastalığı nedeniyle ayağı kesilmiş, gözünde görme bozukluğu başlamış, böbreklerinde sıkıntı oluşmuş. Bu tıbben tespit edildiğinde bu şekildeki şeker hastalarımız maluliyet aylığı hakkı kazanmış olacaklar." AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...