Müjdeli haber geldi

/ Kaynak: AA
Müjdeli haber geldi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Lübnan'da kaçırılan Türk pilot Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca'nın birkaç saat içinde serbest bırakılacağı bildirildi.

Lübnan'da kaçırılan Türk pilot nbsp;Murat Akpınar nbsp;ile yardımcısı nbsp;Murat Ağca'nın nbsp;birkaç saat içinde serbest bırakılacağı bildirildi. nbsp;Pilot Murat Ağca'nın baba evinde heyecanlı bekleyiş nbsp;Lübnan'da kaçırılan 2 Türk pilotun serbest bırakılacağı yönündeki haberler üzerine, pilot Murat Ağca'nın Elazığ'daki baba evinde heyecanlı bekleyiş başladı. Pilot Ağca'nın babası Zeki Ağca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gece geç saatlerde gelen haberlerle heyecanlandıklarını belirterek, sabaha kadar televizyon başında gelişmeleri takip ettiklerini söyledi. Kısa zamanda çocuklarına kavuşmayı temenni ettiklerini dile getiren Ağca, "Devletimize, hükümetimize ve herkese teşekkür ediyorum" dedi..

Başbakan Erdoğan müjdeyi verdi, Pilotlar geliyor
Lübnan'da 9 Ağustos'ta kaçırılan nbsp;THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca'nın kurtarılması için baş döndürücü bir diplomasi trafiği yaşandı. Lübnan Genel Güvenlik Müdürü Abbas İbrahim, önceki gün gizlice İstanbul'a geldi. İstihbarat birimleriyle görüşen İbrahim, daha sonra elinde bir liste ile Suriye'nin başkenti Şam'a geçti. İki pilotumuz, Suriye'de kaçırılan 9 Şii hacının serbest bırakılması karşılığında rehin alınmıştı. Suriyeliler de 9 Lübnanlıyı 127 Suriyeli tutuklunun serbest kalması için kaçırmıştı. Abbas İbrahim, Lübnanlıları kaçıranların serbest bırakılmasını istediği yaklaşık 200 kişinin isimlerinden oluşan yeni bir listeyle Şam yönetimine başvurdu. Bunun üzerine Suriye, 9 Lübnanlıyı dün gece Türkiye'ye teslim etme kararı aldı. 69 gündür ulaşılamayan pilotlarla ilgili sevindirici haber ise nbsp;Başbakan Erdoğan'dan geldi. Erdoğan, Murat Akpınar'ın eşi Dilek Akpınar'ı aradı ve, "En kısa sürede pilotlara ulaşacağız. Hayırlı, mutlu sona çok yakınız her an netice alabiliriz" dedi. Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şerbil de Türk pilotların kısa zamanda ülkelerine döneceğini söyledi. Kanal 7'de konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise, "Saatler, günler itibarıyla inşallah pilotlarımıza kavuşacağız. Bu konuda engellerin büyük ölçüde kalktığını söyleyebilirim" dedi. Davutoğlu, ABD basınında MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la ilgili olarak çıkan iddialarla ilgili olarak da, "Gerçek dışı olmanın yanında, sayın Fidan'ın görevini ne kadar mükemmelen yaptığını da ortaya koyuyor. İddialar çok kötü bir kara propaganda örneğidir" diye konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...