BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Eti aratmayan dev mantar

Eti aratmayan dev mantar

İzmir'in Selçuk ilçesinde yetişen dev manguta mantarları, pazar tezgahlarını süslerken, uzmanlar, bu tür mantarların kültür analizi yapılmadan yenilmemesini önerdiler.



İzmir'in Selçuk ilçesinde yetişen dev manguta mantarları, pazar tezgahlarını süslerken, uzmanlar, bu tür mantarların kültür analizi yapılmadan yenilmemesini önerdiler. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla ve Kültür Bitkileri Bölümü Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kaya Boztok, yaptığı açıklamada, Selçuk'ta, yöreye ilk yağmurun düşmesiyle yetişmeye başlayan manguta mantarının, manguta otlarının dibinde yetiştiği için, bu otların adıyla anıldığını söyledi. Protein değeri açısından oldukça yüksek olan bu mantarın, eti aratmadığını bildiren Prof. Dr. Boztok, bazen tanesi 2 kilogramı aşan mantarların yetişebildiğini ifade etti. Prof. Dr. Boztok, mantarları pişirmeden önce kültür analizinden geçirilmesi gerektiğini de belirterek, tüketicileri uyardı. Selçuk Kasaplar Odası yetkilileri de, manguta mantarının yetiştiği mevsimde, et satışlarında büyük oranda azalma olduğunu ifade ediyorlar.
 
 
 
 
 
 
 
KAPAT