El Kaide komutanı 'Ebu Hasan' öldürüldü

/ Kaynak: AA
El Kaide komutanı 'Ebu Hasan' öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ta Dicle Operasyon Güçleri ile El-Kaide arasında çıkan çatışmada örgüt komutanlarından "Ebu Hasan" lakaplı Nizar Hasan Asafi'nin öldüğü bildirildi.

Nizar Hasan Asafi'nin, Kerkük ve civarındaki bir çok eylemin sorumlusu ve El Kaide içinde önemli biri olduğu belirtildi. Irak Ordusu'na bağlı Dicle Operasyon Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kerkük'e bağlı Havice ilçesinde güvenlik güçleriyle örgüt arasında çıkan çatışmada El-Kaide komutanlarından "Ebu Hasan" lakaplı Nizar Hasan Asafi'nin öldürüldüğü duyuruldu. Açıklamada, operasyonu yöneten komutan olarak görüşlerine yer verilen Korgeneral Abdul Emir el-Zeydi, çatışma ile ilgili şunları kaydetti: "Kerkük'e 55 kilometre uzaklıktaki Havice ilçesinde, güvenlik güçleri ile El-Kaide militanları arasında çatışma çıktı. Çatışma esnasında askerlerimiz, El-Kaide komutanını öldürdü. Ebu Hasan'ın son bir aydır Havice ilçe meclisine, ilçe karakollarına, ordu ve emniyet yetkililerinin evlerine saldırı planı yaptığı bilgisine ulaşmıştık." Asafi'ye ait cesedin otopsi yapılmak üzere Kerkük Adli Tıp Morguna gönderildiği ifade edildi.Bağdat'ta patlama: 3 ölü
Öte yandan başkent Bağdat'ın kuzeyindeki Kahire semtinde El-Nadi çamısının arkasında park halindeki bomba yüklü bir otomobil patlatıldı. Patlamada 3 kişinin öldüğü, 11 kişinin yaralandığı belirtildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...