Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Oyuncakların yüzde 52'si güvensiz

Oyuncakların yüzde 52'si güvensiz

GÜNDEM Haberleri

Son dönemde özellikle Çin malı oyuncakların istilasına uğrayan Türkiye'de oyuncak çeşitlerinin yarıdan fazlasının güvensiz olduğu tespit edildi.

nbsp;Çin malı oyuncakların istilasına uğrayan Türkiye'nin adeta güvensiz oyuncağın merkezi haline geldiği ortaya çıktı. Miniklerin vazgeçilmezi olan oyuncakların yarısından fazlasının güvensiz olduğu belirlendi. Merkez Çocuk Ürün Güvenliği Araştırma Laboratuvarları, 215 oyuncak numunesini mercek altına aldı. Yapılan inceleme sonucunda bu oyuncakların yüzde 52'sinin güvensiz olduğu, yüzde 73'ünün ise uygunsuz olduğu ortaya çıktı. Diğer taraftan yaş gruplarına ayrılan oyuncakların da büyük bölümünün doğru bir şekilde sınıflandırılmaması dikkat çekti. Bu oyuncakların 115'inin 3 yaş altındaki, 100 tanesinin ise 3 yaş üstündeki çocuklar için olduğu ifade edildi. Analiz için gönderilen oyuncakların üretici/ithalatçı tarafından yapılan yaş sınıflandırmasının 103 örnekte yanlış yapıldığı tespit edildi. Bu çerçevede yaşına uygun oyuncakla oynamayan çocukların sağlıklarının tehlikeye atıldığı öğrenildi.



PAHALI OYUNCAĞA GEREK YOK

Basit oyunlar çocukları daha çok mutlu ediyor
Yapılan yeni bir araştırma, çocuğunu sevindirmek için pahalı oyuncaklar almakta zorlanan anne-babaların sıkıntılarını giderecek. Araştırmaya göre, pahalı oyuncaklar ve cihazlardansa basit oyunlar çocukları daha mutlu ediyor. nbsp;Araştırma kapsamında çocuklara 10 yaşına kadar en çok yapmak istedikleri 100 şey soruldu. Çocuklar en çok ağaca tırmanmak, hamur yapıp pişirmek, çoraptan kukla yapmak, karda oynamak, boyamalar yapmak gibi aktiviteleri seçti.


Gökhan KAYA nbsp;- ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...