Bağdat'ta patlama, 3 ölü, 12 yaralı

/ Kaynak: AA
Bağdat'ta patlama, 3 ölü, 12 yaralı

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu 3 kişinin öldüğü, 12 kişinin yaralandığı bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, başkentin kuzeyindeki El-Kahire Mahallesi'nde park halinde bulunan bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu 3 kişi öldü, 12 kişi yaralandı. Patlamanın meydana geldiği bölgede, binaların zarar gördüğü belirtildi. İkinci patlama ihtimaline karşı halkın bölgeden uzaklaştırıldığı ve nbsp;yoğun güvenlik önlemleri alındığı kaydedildi.Saldırının sorumluluğunu ise henüz üstlenen olmadı.


Dicle Operasyon Güçleri ile El-Kaide arasında çıkan çatışma
Bu arada, Irak Ordusu'na bağlı Dicle Operasyon Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kerkük'e bağlı Havice ilçesinde güvenlik güçleriyle örgüt arasında çıkan çatışmada El-Kaide komutanlarından "Ebu Hasan" lakaplı Nizar Hasan Asafi'nin öldürüldüğü duyuruldu. nbsp;Açıklamada, operasyonu yöneten komutan olarak görüşlerine yer verilen Korgeneral Abdul Emir el-Zeydi, çatışma ile ilgili şunları kaydetti: "Kerkük'e 55 kilometre uzaklıktaki Havice ilçesinde, güvenlik güçleri ile El-Kaide militanları arasında çatışma çıktı. Çatışma esnasında askerlerimiz, El-Kaide komutanını öldürdü. Ebu Hasan'ın son bir aydır Havice ilçe meclisine, ilçe karakollarına, ordu ve emniyet yetkililerinin evlerine saldırı planı yaptığı bilgisine ulaşmıştık."

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...