Mavi karta geçmeyen yat sahipleri ceza alacak

/ Kaynak: AA
Mavi karta geçmeyen yat sahipleri ceza alacak

GÜNDEM Haberleri  / AA

Mavi kartı bulunmayan veya atığını alım noktalarına boşalttığını belgelemeyen yat sahiplerine, 10 bin lirayı aşkın cezai işlem uygulanacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, denize atık dökülmesini önlemek amacıyla tüm gezi ve spor amaçlı kullanılan yatların gelecek yılın sonuna kadar mavi kart uygulamasına geçmesini zorunlu tuttu. Yolcu ve balıkçı gemileri ile yat atıklarının denize dökülmesinin önüne geçmek isteyen Bakanlık, yayımladığı genelgeyle, atıkların online izlenmesini sağlayacak mavi kart uygulamasını gezi ve spor amaçlı yatlarda zorunlu hale getirdi. Bu amaçla kullanılan gemiler, gelecek yılın sonuna kadar mavi kart uygulamasına geçecek. Genelgeyle yük ve balıkçı gemilerinde de mavi kart uygulaması zorunlu olacak. Bu gemiler de 2015 sonuna kadar sisteme dahil edilecek. Mavi kart sistemine dahil olmasına karşın atıklarını alım noktalarına boşaltmayanlara geminin grostonuna göre cezai işlem uygulanacak. Mavi kartı bulunmayan veya atığını alım noktalarına boşalttığını belgelendiremeyenlere ise 10 bin 400 lirayı bulan ceza verilecek.


Muğla ve Antalya'da 11 bin teknenin mavi kartı var
Geçen yılın verilerine göre, Muğla ve Antalya'da toplam 11 bin teknenin mavi kartı bulunurken, atık alım tesisleri vasıtasıyla Muğla'da 150 bin, Antalya'da ise 20 bin metreküp atık su toplandı.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...