Çeşme'ye 66 kruvaziyer gemisi gelecek

/ Kaynak: CHA
Çeşme'ye 66 kruvaziyer gemisi gelecek

GÜNDEM Haberleri  / CHA

İzmir'in turizm merkezlerinden Çeşme ilçesine, önümüzdeki yıl için bağlantıları netleşen kruvaziyer seferi sayısı şimdiden 66'yı buldu.

İzmir'in turizm merkezlerinden Çeşme ilçesine, önümüzdeki yıl için bağlantıları netleşen kruvaziyer seferi sayısı şimdiden 66'yı buldu. İlçe, kruvaziyer turizminde geçen yıla göre yüzde 24 büyüdü. nbsp;Kruvaziyer turizmine 2011 yılında sadece 211 yolcuyla başlayan Çeşme, 2013 yılında 53 seferle gelen yaklaşık 35 bin turisti ağırladı. Önümüzdeki yılki seferlerin de şimdiden netlik kazanmaya başladığını belirten Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, yüzde 24 artışın 2014 için umutlandırıcı olduğunu vurguladı. Çeşme'ye önümüzdeki yıl kruvaziyerle gelecek yolcu sayısının da aynı oranda artarak 50 bini bulmasının öngörüldüğünü kaydeden Başkan Tütüncüoğlu, Çeşme'nin dünyada adını duyuran kruvaziyer duraklarından biri haline geleceğini söyledi. 2012 yılında kruvaziyer dünyasının seçkin yayımlarından biri olan Londra merkezli Cruise Insight dergisinin de ilçeyi, "Kendini En İyi Geliştirmiş Destinasyon" seçtiğini hatırlatan Tütüncüoğlu, büyümenin bu hızda artması halinde "En iyi Destinasyon" hedefine kısa sürede ulaşılacağını söyledi.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...