Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yargıtay kararı bozdu, anne serbest kaldı

/ Kaynak: DHA
Yargıtay kararı bozdu, anne serbest kaldı

YAŞAM Haberleri  / DHA

Yargıtay Çorlu İlçesi'nde 2009'da kaybolduktan ceseti bulunan 5 yaşındaki Muhammet Fırtına dosyasındaki yerel mahkemenin verdiği hapis cezalarını bozdu.

Yargıtay 1'nci Ceza Dairesi Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde 2009 yılında kaybolduktan 40 gün sonra ceseti bulunan 5 yaşındaki Muhammet Fırtına dosyasındaki yerel mahkemenin verdiği hapis cezalarını bozdu. Çorlu 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen davada daha önce ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası verilen anne Dilber Fırtına ve küçük çocuğun öldürüldüğü öne sürülen evin sahibi Fadime Sezer'e bu kez 5'er yıl hapis cezası verilerek tahliye edildi. İlk yargılamada kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası alan küçük çocuğun annesi Dilber Fırtına'nın sevgilisi Kemal Ermiş'e mahkeme ömürboyu hapis cezası verdi.
Çorlu'da 14 Nisan 2009 tarihinde kaybolan 5 yaşındaki Muhammet'in 40 gün sonra bir tarlada ölü olarak bulunması üzerine başlatılan soruşturmada annesi Dilber Fırtına, sevgilisi Kemal Ermiş, küçük çocuğun öldürüldüğü öne sürülen evin sahibi Fadime Sezer, oğlu Kadir Sezer, kızı Kader Sezer ile Sinan Gök tutuklandı. Çorlu 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılaman sürerken, tutuklu sanık Sinan Gök cezaevinde intihar etti. Çorlu'da 1.5 yıl süren yargılama sonunda 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi Muhammet Fırtına'yı kasten öldürme suçundan annesi Dilber Fırtına (33), sevgilisi Kemal Ermiş (48) ve Fadime Sezer'e (48) ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası, diğer sanıklar Kader Sezer (21) ve Kadir Sezer'e (20) cinayet tarihinde 18 yaşından küçük oldukları için 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı Dosya itiraz üzerine Yargıtay'a gönderilirken, sanıkların tutukluluk halleri de devam etmesine karar verildi.
YARGITAY KARARI BOZDU
Yargıtay 1'nci Ceza Dairesi geçen 13 mart'ta yerel mahkemenin kararını bozdu. Ceza Dairesi 'hukuki incelemenin tamamlanamadığı ve küçük Muhammet'in kesin ölüm nedeninin belirlenemediği' görüşünü savunarak oy birliği ile yerel mahkemenin sanıklara verdiği hapis cezası kararlarını bozarak dosyayı Çorlu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.
3 DURUŞMADA KARAR ÇIKTI
Çorlu 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yeniden görülen davanın 3'ncü duruşmada karar çıktı. Tutuklu tüm sanıkların katıldığı karar duruşmada, mahkeme heyeti Dilber Fırtına'nın sevgilisi müteahhit Kemal Ermiş'e kasten öldürme suçundan yeniden ömürboyu hapis cezası verirken, daha önce cinayete iştirak suçundan ömürboyu hapis cezası verdiği anne Dilber Fırtına ile Fadime Sezer'i bu kez 'suçu ve suç delillerini saklamak' suçundan 5'er yıl hapis cezasına çarptırdı. Önceki yargılamada 20 yıl hapis cezası alan Fadime Sezer'in kızı Kader Sezer ve oğlu Kadir Sezer'e ise aynı suçtan 2'şer yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına hükmetti.
SERBEST KALDILAR
Mahkemenin verdiği kararın ardından anne Dilber Fırtına, Fadime Sezer, kızı Kader Sezer ve oğlu Kadir Sezer cezaevinde kaldıkları süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi. Sanıklar mahkeme kararının ardından gözyaşlarını tutamayarak ağladı. Ömürboyu hapis cezası alan Kemal Ermiş'in tutukluluk halinin devam etmesine karar veren mahkeme dosyayı yeniden Yargıtay'a gönderdi.
SIĞINMA EVİNİ İSTEDİ
Geçen hafta cezaevinden tahliye olan ve kamuoyunda büyük tepkiler alan Muhammet'in annesi Dilber Fırtına'nın can güvenliğinden endişe ettiği için kadın sığınma evinde kalmak istediğini öğrenildi.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...