Ahmet Türk, 'Kürtler üzerinde oyunlar oynanıyor'

Ahmet Türk, 'Kürtler üzerinde oyunlar oynanıyor'

Politika Haberleri

Ahmet Türk, Batman'da iki ay önce 3 kişinin yaşamını yitirdiği, kavganın ardından barışan akraba Gündem ailesi üyeleri ile bir araya geldi.

Mardin Bağımsız Milletvekili ve DTK Genel Başkanı Ahmet Türk, Batman'da iki ay önce 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 20 kişinin yaralandığı silahlı kavganın ardından barışan akraba Gündem ailesi üyeleri ile bir araya geldi. Türk, "Herkes barış için çaba göstermeli ve üzerine düşeni yapmalıdır. Kürt insanı üzerinde oyunlar oynanıyor. Keşke gözümüz Rojava ve çözüm süreci üzerinde olsaydı. Bu olayların artık son bulması gerekiyor" dedi. nbsp;Batman'ın Aydınkonak Köyü'nde geçtiğimiz 18 Ağustos'ta akraba olan Gündem ailesi fertleri arasında arazi yüzünden çıkan silahlı kavgada Şemsettin, Kenan ve Mecit Gündem hayatını kaybetti, 20 kişi de yaralandı. Aileler arasında başlayan kan davası BDP'lilerin araya girmesiyle barışla sonuçlandı. Aile büyükleri Şemsettin Gündem ve İbrahim Halil Gündem Şirinevler Mahallesi'ndeki taziye evlerinde Mardin Bağımsız Milletvekili ve DTK Genel Başkanı Ahmet Türk, Batman Barosu Başkanı Ahmet Sevim, BDP İl Başkanı Serdar Atalay ile bir araya geldi.
Ahmet Türk, kardeşler arasındaki çelişkili kavgaların kendilerini derinden üzdüğünü belirterek, "Birileri barış ve huzur içinde yaşamamızı istemiyor. Canların geri gelmeyeceğini biliyoruz. Fakat sulh, en iyi anlayıştır. Sulh, tüm milletlerin önünü açıyor. Öldürmek adamlık değildir. Fedakarlık ve cömertlik adamlıktır. Topluma yararlı şeyler yapmak adamlıktır. Sabır ve inatla bu kan davalarını aşmalıyız. İnsanlık yolunda adım atmalıyız. Dualarımız bu kan davalarını tek tek barışla sonuçlanmasıdır. Her insan bizim için önemlidir" dedi.
Türk, 7 kişinin tutuklandığı olay sonrasında iki ailenin barış için attıkları adımları anlamlı bulduğunu ifade ederek, "İnsanımızın kardeşçe yaşamasını istiyoruz. Maalesef toplumumuz arasında istenilmeyen vakalar yaşanıyor. Bu olayların sonrasında pişmanlık da oluyor. Herkes barış için çaba göstermeli ve üzerine düşeni yapmalıdır. Kürt insanı üzerinde oyunlar oynanıyor. Keşke gözümüz Rojava ve çözüm süreci üzerinde olsaydı. Bu olayların artık son bulması gerekiyor. İki ailenin barış isteğinde olması bizi sevindirdi. Aynı aile arasında bu barış isteğinin gerçekleşmesinde emeği geçenleri kutluyorum" diye konuştu.
Aile büyüklerinden İbrahim Halil Gündem de Ahmet Türk ile beraberindeki BDP teşkilatına teşekkür ederek, "Aramızda yaşanan bu olaydan duyduğumuz üzüntü ortada. Biz de barıştan yanayız" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...