Yüz nakilli Sert, bayram tatilini ailesinin yanında geçirdi

/ Kaynak: İHA
Yüz nakilli Sert, bayram tatilini ailesinin yanında geçirdi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / İHA

Bayram tatilini Bursa'da ailesinin yanında geçiren Recep Sert, Akdeniz Üniversitesi Hastanesine döndü

Kurban Bayramı tatilini Bursa'nın İnegöl ilçesinde ailesinin yanında geçiren Türkiye'nin 5'inci yüz nakli ve ilk çene nakli yapılan Recep Sert, Akdeniz Üniversitesi Hastanesine döndü. Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından 18 Temmuz'da yüz ve çene nakli yapılan Recep Sert, Bursa'daki tatilinin ardından özel bir araç ile Akdeniz Üniversitesi Hastanesine geldi. B Blok'tan hastaneye giriş yapan Sert, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. Sert'in yüzündeki maskeyi enfeksiyon riski nedeniyle çıkartmadığı gözlendi. AA muhabirine ağabeyi Güven Sert aracılığıyla açıklama yapan Recep Sert, ailesiyle bayram geçirdiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Ailesinden 91 gün ayrı kaldığını hatırlatan Sert, "Onları çok özlemiştim. Yeni yüzümü bütün akrabalarım gördü. Ailem ve akrabalarımla bayramlaşıp hasret giderdik. Çene nakli olduğum için ağırlıklı olarak sıvı
tükettim. Kurban etinin tadına da blenderden geçirildikten sonra baktım. Güzel ve farklı bir bayram oldu" dedi. Muğla'da 17 Temmuz'da beyin ölümü gerçekleşen Polonyalı turist Andrzej Kucza'dan (43) alınan yüz ve çene, 18 Temmuz'da, temizlediği silahın ateş alması sonucu yüzünden yaralanan 27 yaşındaki Recep Sert'e nakledilmişti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...