Rıdvan Dilmen Süper Lig'in röntgenini çekti

Rıdvan Dilmen Süper Lig'in röntgenini çekti

SPOR Haberleri

Usta yorumcu Rıdvan Dilmen, Süper Lig'de haftanın maçlarını yorumladı.Dilmen,Galatasaray'ın Karabükspor maçı ile birlikte yükselişe geçebileceğini söyledi.

Türk futbolunun usta yorumcularından Rıdvan Dilmen, Spor Toto Süper Lig'de haftanın röntgeninini çıkardı. Sabah gazetesine konuşan Dilmen, Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un oynayacakları maçlar hakkında yorumlarda bulundu.

"Mancini TT Arena'da ilk maçına çıkıyor. İki maçını da kazanamadı. Karabük karşısında G.Saray'ın şansını nasıl görüyorsunuz?"

- İki-üç gündür İstanbul'da yoğun yağmur var. Zeminlerimiz de iyi değil. En ufak bir yağmurda berbat oluyor. Bu da pozitif futbolu etkiliyor. Tam vuruş anında futbolcular zeminin azizliğine uğrayabiliyor. G.Saray'ın lider Fenerbahçe ile arasında 6 puan fark var, Mancini de evinde ki ilk maçına çıkacak. O nedenle ben de çok merak ediyorum hangi oyun şablonu ile başlayacağını. Ama bir gerçek var ki; ligde kötü gidişe 'dur' demek için bir fırsat. Karabük takımı geçen yıl deplasmanlarda etkili bir takımdı. Oyun ve oyuncu karakterleri deplasmana uygun. Zaten geçen sene Arena'da başarılı olmuştu. Geçtiğimiz haftalarda bunu pek göremedik. Her şeye rağmen Galatasaray favori gözüküyor.

"İBRE FENERBAHÇE'DEN YANA"

"Fenerbahçe'de seçim için geri sayım başlarken, bizzat yönetimdeki isimlerden de çatlak sesler çıkmaya başladı. Nasıl değerlendirirsiniz?"

- Bu tür sorunlar aile içinde, kulüp içinde çözülebildiği zaman Türkiye'de bazı sorunlar da ortadan kalkacak. Maalesef ülkemizde bu mümkün olmuyor. Dışarıyla paylaşılan olumlu ya da olumsuz konuşmaları doğru bulmuyorum.

"F.Bahçe'nin 5 maçlık galibiyet serisi Trabzon beraberliği ile noktalandı. Bu hafta Erciyes deplasmanı var. Kayseri'deki soğuk havayı da düşünürsek F.Bahçe'den nasıl bir performans bekliyorsunuz?"

- Sıcaklıktan çok ben hep zemine bakarım. Isının sıfır derecelerde olması zemini etkiliyorsa sorun olur. Ama iki takım için de sorundur bu. Erciyes takımı pasla oynamaya çalışıyor. Bilinçsiz hücum yapmıyor. Sabırlı oynuyor. Önemli silahları Vleminckx'in olmaması F.Bahçe için avantaj. Son idmanda sakatlanan Gökhan olmazsa hücum anlamında belki sorun yaşatır. Ama kadro farkıyla F.Bahçe önde.

"TORAMAN İLE SEZER AFFEDİLSİN"

"Sezer Öztürk-İbrahim Toraman kavgası takımı ve iki oyuncunun Beşiktaş'taki geleceğini nasıl etkiler?"
- Ben de futbolculuğum döneminde bu tür olayları yaşamış biriyim. Bir sporcunun yüz kızartıcı bir suç işlemedikten sonra kadro dışı kalmasına karşıyım. Tabii kulüp ilkeleri önemlidir ama uzun yıllar Beşiktaş'a hizmet etmiş Toraman ile yeni bir tecrübeye atılmış Sezer'e bir şans daha verilmesinden yanayım. Bütün kulüpler için geçerli bir gerçek var, kuvvetli olan oyuncular İbrahim ve Sezer'in yaptığının iki katını yapsalar konuyu kapatırlar. Kadroya giremeyen oyuncuları yakaladıklarında ise affetmezler. Bu çok üzücü. Bir gün aynı suçu işlemiş önemli isimler de kadro dışı kaldığında bu tür kararlara, saygı duyarım.

"Beşiktaş, cezası nedeniyle kadınlara oynayacağı maçta Rizespor'u ağırlayacak. Karadeniz ekibi de bir çıkış içinde. Nasıl bir maç bekliyorsunuz?"
- Rize takımı iyi puanlar aldı, en iyi oynadığı maçı ise (Antalyaspor) kaybetti. Açık oynamaya çalışıyorlar. Beşiktaş, kaybedilen iki maçın ardından Eskişehir'i yenince tekrar zirvede kalmayı başardı. Olimpiyat Stadı'nda yine olumsuz şartlar olacak. Ancak Beşiktaş'ın son maçtaki özgüveni kendisini favori yapıyor.

"GİTTİLİ GELDİLİ BİR MAÇ OLUR"

"Trabzonspor, Carlos'lu Sivasspor'u ağırlayacak. Sonuç ne olur?"
- Trabzonspor; kontrollü oynuyor, az gol yiyor. Takım savunmasını iyi yapıyor. Hücumda zaman zakman aksaklıkları var. Karşısındaki Sivas takımı ise rakibini de açık oynatmaya sevk eden bir takım.

Bir teknik direktör normalde Trabzon deplasmanındaki 1 puana 'evet' diyebilir ama Roberto Carlos içerde dışarda ofansif oynuyor. Bu Trabzonspor'un lehine mi aleyhine mi olur göreceğiz. Gittili, geldili bir maç bekliyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...