Lübnan'dan kaçırılan Türk pilotlar için flaş açıklama

Lübnan'dan kaçırılan Türk pilotlar için flaş açıklama

GÜNDEM Haberleri

Lübnan'da kaçırılan iki Türk pilotun kısa süre içinde serbest kalması bekleniyor.

71 günlük bekleyişte sona doğru gelindi. Lübnan 'da kaçırılan iki Türk pilotun durumuyla ilgili son açıklama Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şerbil'den geldi. Şerbil, Türk pilotları teslim almak üzere olduklarını söylerken, doğrulanmayan ayrıntılar Lübnan basınında yer aldı. Buna göre, Lübnan güvenlik yetkilisi Abbas İbraham, yaklaşık 17 aydır rehin tutulan 9 Lübnanlı ile birlikte Türkiye'den Beyrut'a doğru yola çıktı. Rehinelerin aileri ile Lübnan içişleri ve dışişleri bakanları da Beyrut havalanında bekliyor. Ayrıca Türk pilotlar Murat Akpınar ve Murat Ağca'nın da Beyrut havalanında bulunduğu kaydediliyor.

Bir Türk uçağının pilotları almak üzere Beyrut havaalanına indiği, Türkiye'nin Lübnan Büyükelçisi Süleyman İnan Özyıldız'ın da havalimanında olduğu gelen bilgiler arasında.

Bu üç aşamalı takasın son ayağında, Şam rejiminin serbest bırakacağı yaklaşık 130 kadın tutuklu Türkiye'ye getirilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...