Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Zonguldak'da 50 bin alabalık telef oldu

/ Kaynak: İHA
Zonguldak'da 50 bin alabalık telef oldu

YAŞAM Haberleri  / İHA

Zonguldak'da sağanak yağış nedeniyle Kavukkavla Deresi'nin taşması sonucu bölgedeki iki alabalık tesisinde yaklaşık 50 bin alabalık telef oldu.

Alaplı ilçesinde 2 günden beri etkili olan sağanak yağış nedeniyle Kavukkavla Deresinde su seviyesi yükseldi. Dere yatağının üzerinde bulunan iki alabalık tesisi taşkın dolayısıyla zarar görürken, yaklaşık 50 bin alabalık da telef oldu.
Alaplı Belediye Başkan aday adayı ve aynı zamanda Belediye Meclis Üyesi Nuri Tekin, CHP'li Alaplı Belediye Meclis Üyeleri Hasan Ergin ve Hasan Demir, Alabalık Tesisi sahibi Ali Çalışkan'ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulunarak bilgiler aldı. Alabalık tesisi sahibi Ali Çalışkan, "Dün gece saat 24.00 sıralarında derede suyun yükselmesi ile biraz ürktük. Yaklaşık bir metre kadar sular yükseldi. Tesisimizden alabileceğimiz ve kurtarabileceğimiz şeyleri kurtarmaya çalışırken su daha da yükselmeye başlayınca canımızı kurtarmak için kendimizi anayola attık. Şükürler olsun ki su çok çabuk çekildi. Biz de bu saate kadar personelimizle ve yardımsever arkadaşlarımızla tesisimizi yeniden ayağa kaldırmak için canla başla çalışarak temizledik. Tesisimizde yaklaşık 2 bin 500 balık telef oldu. Ayrıca tesisimizdeki demirbaş eşyalar, buzdolapları, hepsi hasar gördü. Hepsini bir şekilde telafi edip yola devam edeceğiz. Tahmin ediyorum ki pazartesi ve salı günü tesisimizi bölge halkının hizmetine açacağız" dedi.
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...