Tunusta haftasonu hareketli geçti

/ Kaynak: AA
Tunusta haftasonu hareketli geçti

DÜNYA Haberleri  / AA

Tunus'ta Kablat kentinde çıkan çatışmada 2 polisin hayatını kaybetmesinin ardından, operasyonlarda "9 teröristin öldürüldü, 4'ü gözaltına alındı.

Tunus İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Ali el-Urvi, başkent Tunus'ta düzenlediği basın toplantısında, "Kablat olayına karışan terörist gruplara yönelik operasyonlarda 9 kişi öldürüldü, 4 kişi gözaltna alındı, 2 kişi de kaçtı" dedi. Operasyonlarda 4 güvenlik görevlisinin yaralandığını belirten Urvi, kalaşnikof, kanas, makinalı tüfek, çok sayıda mühimmat, el bombası ve patlayıcı madde ele geçirildiğini ifade etti. Uçakların da kullanıldığı operasyonların başarılı geçtiğini vurgulayan Ürvi, öldürülen ve yakalananların çocuğunun daha önce terör eylemlerine karışan kişiler olduğunu, bazılarının suikastlerle alakaları olduğunu bildirdi. Kaçan 2 kişinin Ensar eş-Şeria örgütü üyesi olduğunu belirten Urvi, polis merkezlerine ve devlete ait kurumlara yapılacak saldırı planlarının elde edildiğini kaydetti. Kablat kentinde perşembe günü güvenlik güçleri ile silahlı gruplar arasında çatışma çıkmış, çatışmada 2 polis hayatını kaybetmiş, 1 polis yaralanmıştı. Olayın ardından, bölgede havadan ve karadan operasyonlar başlatılmıştı.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...