Abdullah Gül'den, serbest kalan pilotların ailelerine telefon

/ Kaynak: AA
Abdullah Gül'den, serbest kalan pilotların ailelerine telefon

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Lübnan'da serbest bırakılan Türk pilot Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca'nın eşleri ile konuştu.

Cumhurbaşkanlığından edinilen bilgiye göre, l, serbest bırakılan pilotların eşleri ile telefonda konuştu. Gül, Murat Akpınar'ın eşi Dilek Akpınar ile Murat Ağca'nın eşi Nur Ağca'yı aradı. Pilotların eşleri ile mutluluklarını paylaşan Cumhurbaşkanı Gül'e, Dilek Akpınar, "Bizim bayramımız yeni başlıyor" dedi. Gül, 28 Ağustos'ta Tarabya Köşkü'nde iki pilotun ailelerini kabul etmiş ve soğukkanlı olmalarını, metanetli davranmalarını ve devlete güvenmelerini istemişti. Telefonda görüştüğü Dilek Akpınar'a o görüşmeyi hatırlatan Gül, "Siz de o şekilde davranarak çok sağduyulu davrandınız ve bize yardımcı oldunuz" diyerek teşekkür etti Öte yandan, Cumhurbaşkanı Gül, BM Genel Kurul toplantısı için bulunduğu New York'ta, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile yaptığı görüşmede iki Türk pilotun serbest bırakılması için İran'ın devreye girmesini istemişti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...