Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rıdvan Dilmen'den Mancini ve Tugay'a eleştiri

Rıdvan Dilmen'den Mancini ve Tugay'a eleştiri

SPOR Haberleri

Galatasaray - Karabükspor karşılaşmasının ardından NTVSpor yorumcusu Rıdvan Dilmen, maçla ilgili ilginç eleştirilerde bulundu.

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, GalatasarayKarabükspor maçı ile ilgili yorumlarda bulundu. Dilmen, Roberto Mancini 'nin yapacaklarını tanımak için Karabükspor maçının önemli olduğunu belirterek ilginç eleştirilerde bulundu.

İşte Dilmen'in çarpıcı yorumları:

"GALATASARAY ÇOK KATI MI OYNAYACAK DERKEN..."

"Bugün merak ediyordum Mancini'nin nasıl bir kadroyla çıkacağını. Selçuk, Melo ve Ceyhun'la başladı. Kadroyu görünce de bu şekilde bir oyun bekliyorduk ve nitekim de böyle oynadılar. İlk korneri 39'da attılar sanırım. Galatasaray, çok katı mı oynayacak artık diye beklerken öyle oynamadı."

"TUGAY KERİMOĞLU'NU ELEŞTİRMEK İSTİYORUM"

"Ben Tugay Hoca'yı eleştirmek istiyorum çünkü Ceyhun, bugün ki pozisyonunda daha önce oynamamış. Bugüne kadar hep karşılayan bir oyuncu olmuş. Bugün normal mevkiinde oynayan bir tek Sneijder vardı o da zaten sonucu getirdi. Sneijder bugün çözebilen bir oyuncu oldu. Milli maçlardan dolayı formdaydı zaten kendisine güveni de geldi. Galatasaray'ın iyi olmayan oyuncularının içinde iyi bir görüntü içine girdi."

"MANCINI'NIN HATASI GEÇ DEĞİŞİKLİK"

"Mancini'nin hatası çok geç oyuncu değişikliği yapmasıydı. Aydın'ın oyuna girmesi çok geç oldu. Galatasaray, sonra 4-4-2'ye döndü. Teknik direktör önce ben giden antrenörün aynı anlayışını oynayayım dedi ama Ceyhun'u tanımadığı için olmadı. Sonra Aydın'ı oyuna aldı ama bunda da başarılı olmadı. Daha sonra Hakan'ın sakatlanıp, Dany'nin oyuna girmesiyle yine bir sistem değişikliğine gitti. Benim Mancini'nin sistemi değiştirmeyen katı bir görüşü var mı diye acabalarım vardı ama bunu yapmadı Mancini. Taktik değişikliklerinin olduğunu gördük. Bu şampiyonluğa oynayan takımlar için iyi bir veri."

"CEYHUN'UN O BÖLGEDE OYNAMAMASI LAZIM"

"Oyun olarak baktığımızda kötü bir Galatasaray vardı ama kötü gelen sonuçların ardından bugünkü maçta alınan 3 puan çok ama çok önemli. Özellikle Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın henüz maçlarını oynamadığı için bu maçın galibiyetle bitirilmesi çok önemliydi. Mancini'nin artık takımı çok fazla izlemesi lazım. Hem Tugay Kerimoğlu hem de Claudio Taffarel var. Bu oyununun ardından Ceyhun'un o bölgede oynamaması lazım."

"MANCINI'NİN BİZE IŞIK VERMESİ AÇISINDAN İYİ MAÇTI"

"Dünyada artık bu format ile oynayan bir takım kalmadı. Bu oyun sistemini oynayabilmeniz için önde basmanız gerekiyor. Önde oynayamadığınız zaman bu sistemi oynayamazsınız. Mutlaka Mancini, maç önünde kadroyu oluştururken hesaplamalar yapmıştır ama rakibin 10 kişi kalacağını da hesaplamanız gerekiyor. Mancini'nin bize ışık vermesi için çok güzel bir maç oldu. Oynanan futbol açısından söylemiyorum. İlk yarının sonlarında öne geçti. Ardından golü yedin ve yeniden öne geçtin. Bu durumda neler yapabilecek diye bakarken taktiksel değişiklikler yaptı."

"MANCINI, 'BRUMA BENİM SİSTEMİMİN OYUNCUSU DEĞİL' DİYOR"

"Roberto Mancini'nin ölçüsü gelecek haftaki Kayserispor maçı olacak. Akhisar'da 2 farklı geriye düştü, bugün beraberliğe yakalandı. İki farklı öne geçip skoru korumak için neler yapacak bilmiyoruz. Bruma, Roberto Mancini'yle iki maça çıktı ama ikisinde de ilk 11 çıkmadı. Buradan anlayacağımız şey Mancini, "Bruma benim sistemin oyuncusu değil" diyor."

"SELÇUK İNAN'IN BİRAZ DAHA KALEYE YAKIN OYNAMASI GEREK"

"Selçuk İnan, kariyerinin en çok gol attığı sezonunu yaşadı. İkinci sezonunda da iyi bir performans gösterdi. Bu sezon Drogba ve Sneijder'in olmasından dolayı sanki performansı düştü. Bunu kötü anlamda yada Selçuk'un kıskançlık yaptığından dolayı söylemiyorum. Biraz güven problemi yaşadığını düşünüyorum. Selçuk'un biraz daha kaleye yakın oynaması lazım. Taraftarda da özel bir kredisi var Selçuk'un. Hiç bir oyuncuya olmadığı kadar var."

"BURAK ÇOK OFSAYTA DÜŞÜYOR AMA..."

"Yetenek, fizik ve kalite çok önemli kişisel olarak. Burak çok baskı altında. Düşündüğünü uygulayamıyor. Burak çok fazla ofsayta düşüyor ama düşen kadar düşürenin de hatası var. Bugün Türkiye'den Avrupa'ya oyuncu gidecekse ilk sırada Burak Yılmaz var. Burak yuhalanır mı? Kimseye ne saygısızlığı oldu ne de birisine ters cevap verdiğini gördüm. Yine ofsayta düşecektir ama Burak yine atacaktır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...