Türk pilotlardan ilk açıklamalar

Türk pilotlardan ilk açıklamalar

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

71 gün sonra serbest bırakılan pilotlar Murat Akpınar ve Murat Ağca, Atatürk Havalimanı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından karşılandı.

THY'na ait uçakla Atatürk Havalimanı'na getirilen pilotlar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş başta olmak üzere pilot yakınları ve meslektaşlarından oluşan kalabalık bir protokol tarafından karşılandı. Havalimanında sevinç gösterileriyle karşılanan pilotlar herhangi bir kötü muameleyle karşılaşmadıklarını ve devlete olan güvenleri hiç yitirmediklerini açıkladı.Lübnan'da kaçırılan pilotlardan nbsp;Murat Akpınar nbsp;Türkiye'de yaptığı ilk açıklamada esaret günlerini anlattı. Akpınar şunları söyledi: nbsp;Herkes bizi dağlarda araraken havaalanının yanında kaldık. Bizim oradan kaçmamızın imkansız olduğunu gördük. Hayatımızı çok zorlaştıracaktık. Sağ kalmamıza imkan yoktu. Sağ kalmamızın yolu onlarla iyi geçinmekti. nbsp;Onların hayallerinde iki pilot var, bir tanesi çocuğunun adının Murat koyacak. Biz onlara çok şey ifade ettik. Bize kötü muamele yapılmadı. Devletimizin bizi orada bırakmayacaklarına inanıyordum. Allah herkesten razı olsun. Önce Sayın Başbakanımız bu saate kadar bizi beklemiş. Olayın başından beri takipte olduklarını söyledi. Ayrıntılı görüşmeyi daha sonra yapacağız. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...