Manisa'da göçük, 21 kişi enkaz altında

/ Kaynak: AA
Manisa'da göçük, 21 kişi enkaz altında

GÜNDEM Haberleri  / AA

Manisa'nın Soma ilçesinde kömür madeninde göçük meydana geldi. Göçük altında kalan işçilerden 6'sı yaralı kurtarıldı.

Soma ilçesinde kömür madeninde göcük meydana geldi, çalışan işçiler göçük altında kaldı. Darkele mevkisindeki özel bir işletmeye ait kömür madeninde sabah saatlerinde göçük meydana geldi. Olay üzerine bölgeye, çevredeki kömür madenlerinden gelen ekipler, kurtarma çalışmalarına başladı.İlk etapta 6 işçinin yaralı halde kurtarılarak hastaneye kaldırıldıkları bildirildi. Göçük nediniyle Manisa Afet ve Acil Durum (AFAD) ekibi ile çok sayıda ambulans madene yönlendirildi.

KILIÇDAROĞLU O OCAĞI ZİYARET ETMİŞ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Ocak 2010 tarihinde söz konusu ocağı ziyaret etmiş, 2011 yılına maden işçileriyle birlikte girmişti.


BAŞKANDAN AÇIKLAMA
Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, özel bir işletmeye ait maden ocağında göçük meydana gelmediğini belirterek, "Yerin altındaki elektrik panosundaki çıkan arızadan dolayı kablolar yanmış. Dumandan etkilenen Yunus Güçlü isimli işçi hayatını kaybetti. 20 işçi de kurtarma ekipleri tarafından sağ olarak kurtarıldı" dedi.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...