Olimpiyatta 32.randevu

/ Kaynak: İHA
Olimpiyatta 32.randevu

SPOR Haberleri  / İHA

Beşiktaş ile Çaykur Rizespor, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında yarın yapacakları maçla birlikte 32. kez karşı karşıya gelecek.

Geride kalan karşılaşmalarda siyah-beyazlı takımın 19, yeşil-mavili takımın ise 9 galibiyeti bulunurken, 3 maçta eşitlik bozulmadı. Beşiktaş'ın attığı 58 gole, Karadeniz temsilcisi 35 golle karşılık verdi. Çaykur Rizespor'un 1-0'lık galibiyeti ile başlayan 34 yıllık rekabette, bugüne dek yapılan 31 maçta Beşiktaş kulübünün rakibine karşı üstün olduğu görülüyor.
İki takım en son üç kez arka arkaya Türkiye Kupası maçında karşılaştı. Bu maçların ikisini Rize temsilcisi kazanırken bir maçı da da siyah-beyazlı takım önde tamamladı. Ligde ise 2006-2007 sezonunda iki kez karşılaştılar. İstanbul'da ki maçta iki takım birbirlerine üstünlük kuramazken maç 1-1 sona erdi. Rize'deki maçı ise Beşiktaş takımı 2-1 kazanarak üç puanı hanesine yazdırdı.


İSTANBUL'DA Kİ MAÇLAR
Beşiktaş ile Çaykur Rizespor arasında İstanbul'da yapılan maçlarda Beşiktaş kulübünün üstünlüğü göze çarpıyor. İki takım şimdiye dek İstanbul'da resmi ve özel 17 kez karşı karşıya gelirken, bu maçlarda 12 kez Beşiktaş, 3 kez Rizespor kazanırken 2 maç ise beraberlikle tamamlandı.


FARKLI SKORLAR
Beşiktaş, Çaykur Rizespor karşısındaki en farklı skorlu galibiyetini 1989 yılında İstanbul'da yapılan kupa maçında 5-2'lik skorla aldı. Siyah-beyazlılar ayrıca, 2003'teki lig maçında rakibini 5-3 yenerek, sahadan farklı skorlu galibiyetle ayrılmıştı. Çaykur Rizespor ise 2001 yılında Rize'de oynanan lig maçında rakibini 5-1 yenmeyi başararak önemli bir galibiyete imza atmıştı. Spor Toto Süper Lig'in sekizinci haftasında yarın 20.00'de Atatürk Olimpiyat Stadyumunda oynanacak olan maçı Yunus Yıldırım yönetecek.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...