Güneş enerjili yeni otomobil geliştirildi, 60 km hız yapıyor

Güneş enerjili yeni otomobil geliştirildi, 60 km hız yapıyor

Ekonomi Haberleri

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) öğrencileri, güneş enerjisi ile çalışan otomobil geliştirip "Güneşin Oğlu" ismini verdiler.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) öğrencileri, güneş enerjisi ile çalışan otomobil geliştirip "Güneşin Oğlu" ismini verdiler. NKÜ Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. İlker Çelen, projeyi Tekirdağ esnafı, NKÜ ve TÜBİTAK desteği ile tamamladıklarını, TÜBİTAK'ın her yıl düzenlediği Formula G yarışlarına katılmayı planladıklarını söyledi. Çelen, 60 kilometre hız yapan aracın, 400 kilogram olan ağırlığın azaltılması halinde hızının artabileceğini belirterek, "Aracın üzerindeki güneş panelleri, güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştürerek aracın aküsünü besliyor. O nedenle biraz büyük. 3 tekerlekli aracın arka tekerleğinde bir elektrik motoru var" diye konuştu. Çelen, projenin her aşamasını öğrencilerin hazırladığını, onarımları onların yaptığını, gelecekteki güneş enerjisi konusunda büyük tecrübe kazandıklarını ifade etti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...