Pantolona 1 euro zam 400 milyon euro getirdi

Pantolona 1 euro zam 400 milyon euro getirdi

Ekonomi Haberleri

Türkiye; Avrupa'ya pantolonu 1, denim gömleğini de 2 euro daha fazlasına satarak 400 milyon euro daha fazla ihracat geliri elde etti.

Türkiye ihracatta "Yükte ağır pahada hafif" imajını yıkmaya başladı. Kaliteli ve pahalı ürün segmentinde hakimiyetini artıran Türkiye, aynı miktar ihracatla daha fazla gelir elde etmeye başladı. Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Cem Negrin, "İhracata yüzde 10 zam yaptık, Türkiye'nin kasasına fazladan 400 milyon euro koyduk" dedi. Kriz sebebiyle Avrupa ülkelerinin hazır giyim alımlarını azalttığını, ancak Türk malına ilgi sebebiyle Türkiye'nin hazır giyim ihracatını yüzde 6.3 artırarak 5.1 milyar euroya yükselttiğini söyleyen Cem Negrin, "Satış miktarı aynı ama zam yaparak 400 milyon euro daha fazla gelir sağladık. Bunu Avrupalılar diğer ülkelerden aldığı üründe fiyat düşürdükleri zamanda gerçekleştirdik" diye konuştu. Cem Negrin'in verdiği bilgiye göre Avrupa son 2 yıldır aldığı ürünlerde yüzde 15'e varan oranlarda fiyat indirimi aldı. Almanya, İngiltere, İtalya, Fransa ve İspanya gibi 5 büyük alıcı ülke, ürün aldığı ülkelere fiyat indirtti. Geçen yıl denim pantolonu 7.49 euroya ithal eden Fransa, bu yıl başka ülkelerden aynı ürünü 6.92 euroya alabiliyor. İtalya ise denim gömleğe 14.25 euro yerine 13 euro ödedi. Türkiye ise geçen yıl 13.65 euroya sattığı denim gömleğe bu yıl 15.18 euro, dokuma pantolona 9.11 euro yerine 10.17 euro fiyat koydu ve yine de satışı gerçekleştirdi. Negrin, bu durumu, "Türk hazır giyim sektörü olarak yüksek katma değerli ürün ihracatı hedefine öncülük ediyoruz. Bunun sonucunda yılı 17.5 milyar dolar ihracatla kapatmayı hedefliyoruz" dedi.

nbsp;Pantolona 1 euro zam 400 milyon euro getirdi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...