BM'den Suriye hükümeti ve muhaliflere ateşkes çağrısı

BM'den Suriye hükümeti ve muhaliflere ateşkes çağrısı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

BM Genel Sekreter Yardımcısı Amos BM'nin Suriye Hükümeti ve muhalefetini, Şam yakınlarındaki Muadamiyya sakinlerinin tahliyesi için ateşkese çağırdı.

Amos yaptığı açıklamada 3000 kişinin şehri terk etmeyi başardığını belirterek 'bu kadar sayıda veya daha fazla kişinin ateş altındaki yerleşim biriminde kaldığını' söyledi. Amos açıklamasında şunları söyledi: "Tüm tarafları, Muadamiyya'da çatışanlar arasında, burada bulunan sakinleri tahliye etmek ve insan hayatını kurtarma ile ikmalde kullanılan gereçlerin ulaştırılması amacıyla insani yardım kuruluşlarına serbest geçiş amacıyla acil ateşkese ikna olmaya çağırıyorum". BM Genel Sekreter Yardımcısı binlerce kişinin Suriye'nin Nubil, Zahra, Halep, Humus ve Hassak gibi diğer şehirlerinde de abluka altında bulunduğunu belirterek 'sivil halk güvenli bölgelere tahliye edilmelidir' dedi.(rusyanınsesi)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...