Dünyada geçen seneye nazaran yüzde 5 daha fazla turist var

Dünyada geçen seneye nazaran yüzde 5 daha fazla turist var

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

2013 yılının 8 ayı süresince geçen yılın aynı dönemine kıyasla dünyada turist sayısı 38 milyon artarak 747 milyon kişiye ulaştı.

Örgüt Başkanı Taleb Rifai yaptığı açıklamada turizmin birçok ülkenin ekonomik gelişimine katkıda bulunduğunu söyledi. Vilnius'ta gerçekleştirilen Avrupa Turizm Forumu'nda konuşan Rifai "Bu özellikle işsizliğin pek çok sektörde ciddi sorun olduğu ve turizmin son on yılda artan istihdam alanı olduğu Avrupa için önemli' dedi. Rifai sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun yanında turizm diğer birçok alanda ek istihdam oluşturuyor ve pek çok ülkedeki ödeme dengesine yardımcı olacak ithalat geliri kazandırıyor". Dünya Turizm Örgütü'nün verilerine göre Avrupa'yı sekiz ayda toplam 20 milyon kişi ziyaret etti. Bu ise geçen yıla göre %5 artışa tekabül ediyor. Bunun yanında Asya ve Asya-Pasifik bölgelerinde de istikrarlı turist artışı (%6) gözlemleniyor. Kuzey ve Güney Amerika'da turist sayısı 4 milyon (%3), Afrika'da %5 oranında ve Yakındoğu'da ise %7 oranında arttı. Uluslararası turist sayısındaki artış turizm sektöründeki gelirleri de olumlu etkiledi. Buna göre turizm gelirleri Tayland'da %27, Hong Kong'da (Çin) % 25, Türkiye'de %22, Japonya'da % 19, Britanya'da %18, Yunanistan'da %15, Hindistan'da % 14, Malezya'da %12 ve ABD'de %11 oranında artış gösterdi. Gelişmekte olan ülkelerde de turizm gelirlerinde artış tespit edildi. Bu bağlamda Dünya Turizm Örgütü'nün açıklamasına göre Çin'de %31, Rusya'da %28, Brezilya'da %15 oranında turizm gelirleri arttı.(rusyanınsesi)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...