Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsveç askeri Kosova'dan ayrılıyor

/ Kaynak: İHA
İsveç askeri Kosova'dan ayrılıyor

DÜNYA Haberleri  / İHA

Enstrom, NATO'nun Kosova'daki barış misyonu KFOR bünyesinde görev yapan İsveç askerlerinin Kosova'yı terkedeceğini açıkladı.

Temaslarda bulunmak üzere Kosova'ya gelen İsveç Savunma Bakanı Karin Estrom Kosova Güvenlik Gücü Bakanlığı'nı (FSK) ziyaret etti. Kosova Güvenlik Gücü Bakan Yardımcısı Muhamed Latifi tarafından karşılan İsveçli konuğa resmi karşılama töreni düzenlendi. İki ülke milli marşlarının çalınmasının ardından Bakan Enstrom ile Bakan Yardımcısı Latifi şeref kıtasını selamladı. Daha sonra yapılan heyetler arası görüşmede, İsveç Silahlı Kuvvetleri ile FSK arasındaki işbirliğin derinleştirilmesi konuları ele alındı. Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, Kosova'ya gelmekte büyük mutluluk duyduğunu kaydeden İsveç Savunma Bakanı Enstrom, Kosova Barış Gücü KFOR'da görev yapan İsveç askerlerinin Kosova'dan ayrılacaklarını , İsveç'in ise bu ülkeledeki mevcudiyetini sürdüreceğini kaydetti. Tarih vermeden "Askerlermiz KFOR'dan ayrılıyor, ama İsveç Kosova'yı terketmeyecek. İsveç askerleri uzun süre Kosova'da görev yaptı" ifadesini kullanan Savunma Bakanı Karin Enstrom, "Biz Kosova'da mevcut olmayı sürdüreceğiz. Kosova ile İsveç ve bu kapsmada İsveç Silahlı Kuvvetleri ile Kosova Güvenlik Gücü arasındaki işbirliği derinleşecektir. Yeni bir işbirliği aşamasına giriyoruz. İsveç, bir taraftan Kosova'nın kalkınmasını, diğer taraftan da Kosova Güvenlik Gücü'nü da desteklemeyi sürdüecektir. Gelecekte ortak projelere odaklanacağız" şeklinde konuştu. Verdiği destekten dolayı İsveç'e teşekkürlerini ifade eden FSK Bakan Yardımcısı Muhamed Latifi, şimdiye kadar olduğu gibi gelecekte de İsveç'in Kosova ve FSK'yı desteklemeye sürdüreceğine inandığını belirtti. Bakan Yardımcısı Latifi, İsveç ile FSK arasındsaki işbirliğin da farklı alanlarda gelişeceğini sağlayacak somut projeler üzerinde mutabakata vardıklarını kaydetti. İsveç askerleri, NATO birliklerinin Kosova'ya intikal ettiği 1999 yılından bu yana Kosova'da görev yapıyor.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...