Türk pilotlar esareti anlattı, 'Bize Murat Alemdar derlerdi'

Türk pilotlar esareti anlattı, 'Bize Murat Alemdar derlerdi'

GÜNDEM Haberleri

Kaçırılan pilotlardan Murat Akpınar Bahçeşehir'deki evinde ailesiyle birlikte basın toplantısı düzenlendi.

Akpınar, "Bizi iki Murat Alemdar diye çağırdılar. Polat Alemdar orada Murat alemdar olarak biliniyormuş. O köye iki Murat'ın heykelini dikecekler. Adım gibi eminim" dedi. Akpınar, pilot Murat Ağca ile kendilerine 'Hayatta kalacağız' 'Sağlığımızı koruyacağız', 'Mental Sağlığımızı koruyacağız' ve 'bu 3 kuraldan asla vazgeçmeyeceğiz' diye nbsp;4 kural koyduklarını böylelikle bugüne kadar geldiklerini söyledi. Akpınar kendilerini kaçıranlardan kötü muamele görmediklerini belirterek, "Onlara Türk insanını tanıttık. Aile gibi olduk. Serbest kaldığımızda 75 yaşında bir adam özür dileyerek elimi öpmek istedi. Ailemi Başbakanımızın aradığını duyduğumda bir devlet büyüğünün arkanızda olduğunu düşünmek bana büyük güç verdi" dedi. Akpınar açıklamalarının ardından kurban kesti. Hava Kuvvetleri'nde görev yaptığını ve arkadaşı şehit olduktan bir gün sonra bile uçuş yaptığını belirten Akpınar, "Her an yeniden uçabilirim" diye konuştu.Serbest kaldıktan sonra geceyi eşi Dilek ve çocukları 4 yaşındaki Murat, 11 yaşındaki Mert ve 17 yaşındaki Boğaç ile geçiren kaptan pilot Murat Akpınar 72 günlük serüveni gazetecilere anlattı. Bahçeşehir'deki evinin bahçesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akpınar şunları söyledi: nbsp; nbsp;
DEVLET BÜYÜĞÜNÜN ARKANIZDA OLDUĞUNU BİLMEK ÇOK BÜYÜK GÜÇ
"Sayın Başbakanımızın ailemi aradığını duydum. Öyle bir ortamda bir devlet büyüğünün arkanızda olduğunu bilmek çok büyük güç ve gurur. Ardından cumhurbaşkanımızın ailelerimizle görüştüğünü öğrendik. Bize düşen sadece sabırla beklemekti. Bizi kaçırdıkları gün yaşananlar karşısında Amerikan filmleri yavan kalacak. O kadar hızlı bir şekilde oldu ki bize bunun için 45 gün prova yaptıklarını söylediler. Bizi havaalanına yakın bir eve götürüp birkaç gün burada tuttular. Üçünücü gün gözlerimizi bağlayıp evden çıkardılar. Yerimiz tam 8 kez değişti. Bu yer değişmeler çok gergin geçtiği için adeta 8 kez kaçırıldık. Bir köyde kalırken 4 gün sonra baskına gelineceği söylendi. Hemen o köyden ayrıldık. Sonra öğrendik gerçekten o köye baskın olmuş. Gittiğimiz bölgede Suriye'ye atılan bomba seslerini duyuyorduk."


KENDİMİZE KURAL KOYDUK
Kendilerine koydukları 4 kuralla bugüne geldiklerini belirten Akpınar şunları söyledi: "Kendimize nbsp;'Hayatta kalacağız' 'Sağlığımızı koruyacağız', 'Mental Sağlığımızı koruyacağız' ve 'bu 3 kuraldan asla vazgeçmeyeceğiz' diye nbsp;4 kural koyduk. 3 hafta odalara kilitlendik, Onların hayat tarzlarına göre yaşadık. Onların en kutsal varlığı babalarıydı. Bizi kaçıranlardan birisi bana 'Aslanlar yalnız yaşar ve kendi vatanında ölür' demişti. Babalarını öyle görüyorlardı. Onlara yaptıklarının yanlış olduğunu defalarca söyledim."


AİLE GİBİ OLDUK
"Bir süre sonra aile gibi oluyorsunuz. O insanlar Türk insanını seviyorlar. Bizi akrabaları olarak görmeye başladılar. Arkamda bırakırken düşünmediğim tek şey bize kötü söz darbe şiddet uygulamamaları oldu. nbsp;Sadece ilk gün silahlar çok fazla gösterildi. İtmeler kakalar oldu. Türk ve Lübnan toplumları kardeştir. Bizi izleyeceklerini söylemişlerdi. Ben de televizyonda onların serbest kalan babalarını izledim. Herkes babalarına kavuştu onların da bayramı, bizim de. Bundan sonra bayramlar aslanlar gibi geçer."


FAZLA TÜRKÇE KONUŞMAMIZA İZİN VERMİYORLARDI
Aramızda fazla Türkçe konuşmamıza izin vermiyorlardı. Genellikle İngilizce konuşuyorduk. Gönül kapısını kapattık. Her sabaha bugün döneceğiz düşüncesiyle kalktık. Türkiye hükümeti bölgenin ve dünyanın en güçlü ülkelerinden birisi. Arkamda 75 milyon var. Genelkurmay başkanımız aradı. Dışişleri Bakanımız, Davutoğlu daha Lübnan'dayken aradı. Eşimin çok metanetli olduğunu ve kendilerini çok yardımcı olduğunu söyledi.


BAŞBAKAN SÜRPRİZ OLDU
Havaalanında bizi Başbakanımızın karşılayacağı yönünde bilgim yoktu . Çok büyük bir sürpriz oldu. İnsanı gururlandırıyor, umutlandırıyor."


YARDIMCI PİLOTUM ÇOK ŞANSSIZDI
"Bizim kısa sürede değil sağlıklı şekilde burada olmamız önemli. Bu şekilde uzun oldu ama mutlu oldu. Ailemin yanındayım. Yardımcı pilotum çok şanssızdı. Çünkü ilk yatı görevine gidiyordu. Bir kaptan olarak ikinci pilotumu sağ sağlim geri döndürdüm."


TÜRK İNSANINI TANITTIK
Onlara sofraya hep birlikte oturmayı öğrettik. Buraya gelirken 70 yaşından 4 yaşına kadar bizi ağlayarak gönderdiler. Bir hafta dışarıdan yedik, Murat Ağca yemek yapmayı biliyorum dedi ve daha sonra o yaptı. nbsp;Haftanın 6 günü tavuk yedik. 'Bamyayı çok özledim' dedim, 75 yaşındaki bir amcanın eşi hemen yaptı. Uğurlarken özür dilediler uğurlarken, benden ailelerimizden özür dilediklerini af dilediklerini söylememi istediler. Ben de onlara 'Baban affederse ben de affedeceğim' dedim. Babalarının affetmeyeceğini söylediler. nbsp;75 yaşındaki bir insan elime sarılıp öptü. Yaptıklarının yanlış olduğunu söyledi. Biz de bir düşmanlığımız yok kardeş olarak kalmaya devam edeceğiz. Dedim. Biz Lübnan halkıyla kardeşiz ve bundan sonra da kardeş kalmaya devam edeceğiz.


YERİMİ YADIRGADIM
Evimde serbest kaldıktan sonra sabaha kadar uyuyamadım . Yerimizi yadırgadık. Çünkü hiç normal uyandığımı hatırlamıyorum. İnşallah alışacağız. O günlerin izini atlatacağız. Allah kimseyi vatanından uzak yerde bırakmasın. Ben hava kuvvetlerinden geliyorum, biz bir gün arkadaşımızı şehit verirdik ertesi gün aynı bölgede uçuşa giderdik. Her an uçabilirim.


MURAT ALEMDAR DİYE ÇAĞIRDILAR
Bizi iki Murat Alemdar diye çağırdılar. Polat Alemdar orada Murat alemdar olarak biliniyormuş. O köye iki Murat'ın heykelini dikecekler. Adım gibi eminim.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...