Afrika'da son 25 yılın en büyük katliamı

Afrika'da son 25 yılın en büyük katliamı

YAŞAM Haberleri

Zimbabwe'deki kaçak avcılar, siyanür kullanarak en az 300 fili katletti.

Vahşi doğa yetkilileri, Zimbabwe'nin en büyük ulusal parkı olan Hwange'de, Afrika'nın son 25 yılda tanık olduğu en büyük katliamın yaşandığını açıkladı. Kaçak avcılar, dişleri ve kürkleri için en az 300 fil ve çeşitli hayvan türlerini katletti. Yetkililer, fillerin yanı sıra nesli tükenme tehdidi altında olan diğer safari hayvanlarının da kaçakçıların kurbanı olduğunu belirtti. İngiliz Telegraph gazetesinin eline geçen fotoğraflar, ilk olarak 100 civarında filin öldüğü düşünülen katliamın gerçek boyutunu gözler önüne serdi.

Her yıl binlerce turisti çeken ulusal park, fillerin cesetleri ve kemikleriyle doldu. Yetkililer, siyanürün kaçak avılar tarafından son zamanlarda giderek daha fazla kullanıldığını belirtti.


Yetkililer, kaçak avcıların kurak havaların da bastırmasıyla susayan hayvanları siyanürlü su kovalarıyla tuzağa düşürdüğünü belirtti. 14700 kilometrelik parkta, zehirli fillerin leşini yiyen aslan, sırtlan ve akbaba gibi diğer hayvanlar da telef oldu.

AFRİKA'NIN FİLLERİ YARIM ASIRDA YOK OLABİLİR
Siyanürün, kaçak avcılara fildişlerini yaklaşık 700 dolardan satan köylüler tarafından yerleştirildiği düşünülüyor. Kaçak avcılar, fildişlerinin çiftini Güney Afrika'da 20 bin doların üzerindeki fiyatlara satıyor.

Zimbabwe'de yaşayan yaklaşık 80 bin filin yarısının Hwange'de bulunduğu tahmin ediliyor. Yetkililer, kaçak avcılığın devam etmesi ve yaşam alanlarının azalması sonucu, Afrika'daki fillerin 50 yıl sonra yok olabileceğini belirtti.

Nesli tehdit altında olan hayvanları takip eden Cites örgütünün verilerine göre, 2011 yılında en az 17 bin hayvan dişleri ve boynuzları için öldürüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...