Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Esad güçleri muhalifleri vurdu, 71 ölü

/ Kaynak: AA
Esad güçleri muhalifleri vurdu, 71 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'de Esad güçlerinin muhaliflere yönelik düzenledikleri saldırılarda 71 kişi hayatını kaybetti.

Suriye'de, Esed'e bağlı ordu birliklerinin ülke genelinde yönetim karşıtlarına yönelik ağır silahlarla gerçekleştirdiği saldırılarda 5'i çocuk, 9'u kadın olmak üzere 71 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, Suriye ordusunun kara ve havadan muhaliflerin yoğun yaşadığı bölgelere düzenlediği saldırılarda başkent Şam'ın banliyölerinde 28, Halep'te 15, Humus'ta 11, Deyru'z Zor'da 7, Dera'da 5, Kuneytra'da 3, Haseke ve Lazkiye'de birer olmak üzere 71 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi. Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden (LCC) yapılan açıklamada da Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerin Humus'un Seğne bölgesinin denetimini ele geçirdiğini ve bölgeyi bombalamaya çalışan bir savaş uçağını düşürdüğünü belirtildi. Rejime bağlı ordu birliklerinin başkent Şam'ın Zemelka, Berze, Duma, Dareya, Yermuk ve Muaddamiye bölgelerini havan topu ile roketlerle saldırdığı ifade edilen açıklamada, kentin Cobar, Haresta, Kabun ve Kadem bölgelerinde silahlı gruplarla Esed güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı kaydedildi. OSO'nun Humus'un Telbise ilçesinde bir tankı imha ettiği ve birçok
askeri kontrol noktasına saldırdığı aktarılan açıklamada, savaş uçaklarının Humuş'ta muhaliflerin bulunduğu bölgeleri yoğun bir şekilde bombaladığı bildirildi. Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin ülke genelinde düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini duyurdu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...