Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail-Gazze sınırındaki tüneli Hamas kazmış

/ Kaynak: AA
İsrail-Gazze sınırındaki tüneli Hamas kazmış

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail-Gazze sınırında 13 Ekim'de bulunan tüneli, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın kazdığı belirtildi.

İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Hamas'a ait "Aksa'nın Sesi" radyosunda yaptığı açıklamada, tünelin İzzeddin el-Kassam Tugayları askerlerince İsrail askerlerini kaçırıp Filistinli tutuklularla takas edilmesi amacıyla kazıldığını kaydetti. İsrail hapishanelerindeki Filistinli mahkumların önceliklerinin başında yer aldığını kaydeden Ebu Ubeyde, askerlerinin kaçırılması durumunda İsrail'in Gazze'ye savaş açabileceği ihtimaline ilişkin de "Direniş, halkımıza düzenlenebilecek her türlü saldırıya kahramanca karşılık vermeye hazırdır. Siccil Taşı savaşı bunun en iyi delilidir" dedi. İsrail ordusu 13 Ekim Pazar günü, Gazze ile İsrail arasında inşa edilen 2,5 kilometre uzunluğunda bir tünel bulunduğunu açıklamıştı. nbsp;İsrailli asker Gilad Şalit, 2006 yılında Gazze'den kazılan bir tüneli kullanarak İsrail'e ulaşan silahlı kişiler tarafından kaçırılmış ve 5 yıl boyunca Gazze'de rehin tutulmuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...