HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Hamas, 'Suriye'deki çatışmalarda taraf değiliz'

Hamas, 'Suriye'deki çatışmalarda taraf değiliz'

DÜNYA Haberleri

Gazze'deki Hamas hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye, Mısır ya da Suriye'deki iç çatışmalarda hiçbir şekilde taraf olmadıklarını açıkladı.

İsrailli asker Gilad Şalit'e karşılık 1000'den fazla Filistinlinin takas edilmesinin yıldönümünde konuşan Haniye, "Bütün İslam ülkeleri için duruşumuz aynıdır. Biz silahlarımızı sadece Siyonist düşmana çeviririz" dedi. Haniye'nin açıklamaları akıllara, geçtiğimiz günlerde Suriyeli muhalifleri desteklemediklerini ifade eden Hamas'ın iki numaralı ismi Musa Ebu Marzuk'un sözlerini getirdi. Ebu Marzuk, "Suriye'de yönetime karşı silah kullanılmasını asla desteklemedik. Suriyeli muhaliflerle de temasımız olmadı. Çünkü biz Suriye'nin iç işlerine karışmıyoruz, karışılmasına da karşıyız. Suriye'ye yabancı müdahalesini de desteklemiyoruz" şeklinde konuşmuştu. Arap medyasında ise Hamas lideri Halid Meşal'in önümüzdeki haftalarda İran'ı ziyaret edebileceğiyle ilgili haberler almıştı. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...