Emenike Sow, Kayseri Erciyes 1 - Fenerbahçe 2

Emenike Sow, Kayseri Erciyes 1 - Fenerbahçe 2

SPOR Haberleri

Kadir Has'ta Sow attı, Azofeifa harika frikikle cevap verdi. Maç beraberlikle bitecek derken 90+5'te Emenike'nin kafası düğümü düğüne çevirdi.

Galibiyet serisi Trabzon maçıyla sekteye uğrayan Fenerbahçe, milli aranın ardından şov umuduyla gittiği Kayseri'de kan terledi. Evdeki hesap Erciyes'e uymadı diyecektik ki, Emenike'nin 90+5'teki uçan kafası 3 puanı sarı-lacivertlilerin hanesine yazdırdı. Nijeryalı, ligin yenilerinden, sıralamanın sonlarından Erciyes'in umutlarına tam anlamıyla kar yağdırdı. Ersun Yanal'ın, sakat oyuncular sebebiyle savunma ve orta sahada mecburi rotasyonla sahaya sürdüğü takım maça çok hızlı başlamıştı. Cristian'ın az farkla üstten auta giden füzesi henüz hafızalardan silinmeden 9. dakikada Sow sahne aldı. Senegalli yıldız, Mehmet Topuz'un ortasında şık bir kafa vuruşuyla ağları havalandırdı: 1-0. Fenerbahçe o kadar yoğun bir baskıyla Erciyes kalesine saldırıyordu ki, gollerin peşpeşe gelmesi bekleniyordu. 19'da Kuyt'ın kale çizgisine paralel giden vuruşu sarı-lacivertlileri hayal kırıklığına uğratırken, 22'de şok yaşandı. Azofeifa yaklaşık 25 metreden mükemmel bir frikikle topu 90'a astı, Volkan'ı yaktı: 1-1. Yakaladığı beraberlikle cesareti artan ev sahibi kontrataklarla Fenerbahçe'nin üzerine gelirken, son paslardaki hatalar skorun değişmesini engelledi. Hakem Halis Özkahya'nın Yasin'i tekmeleyen sarı kartlı Caner'i atmayışı sarı-lacivertliler için ilk yarının en önemli kazancı olarak akıllarda kalırken, ikinci yarı nefes kesen bir mücadeleye sahne oldu. Webo ve Sow'un jeneriklik gol vuruşları, kaleci Jorgajevic'in aynı güzellikteki kurtarışlarıyla erirken, Erciyes adına gole en yakın isim yine füzeleriyle kaleyi yoklayan Azofeifa oldu. Fenerbahçe son saniyelerde galibiyet için çılgınca bir hücum başlattı. 90'daki şutu direği yalayan Kuyt'ın 90+1'deki vuruşunu Cem Can çizgiden çıkardı. Ama henüz maç bitmemişti ve 77'de oyuna giren Emenike'nin söyleyecek bir sözü vardı. Kuyt'ın ortasında Nijeryalı Fenerbahçe formasıyla ilk golünü 90+5'te uçarak ağlara yolladı ve 3 puanı getirerek takımının liderlik koltuğunu korumasını sağladı: 2-1 Fenerbahçe kazanmayı çok istedi ve 3 puanı koparıp aldı, ama Erciyes'e de yazık oldu.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

BİR ATTI, PİR ATTI
F.Bahçe'ye geldiğinden beri bir türlü gole ulaşamayan Emenike dün bir attı, pir attı. Nijeryalı yıldız golü sonrası takımına altın değerinde üç puan kazandırırken sevinçten çılgına dönen arkadaşlarını üzerinde bulunca objektifimize bu ilginç görüntü takıldı.


F.BAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ ERSUN YANAL:
BİZE HER YER SARACOĞLU

"Bu takım için iç saha, dış saha farketmez. Her yerde kazanmak için oynarız"

Karşılaşma sonrası büyük bir stresten çıktığı her halinden belliydi Ersun Yanal'ın. Yüzünde henüz atlatılmış yoğun stresin izleri ve rahatlık bir aradaydı. Fener'in hocası Kayseri ekibini dersine çok iyi çalışmış bulduğunu söyleyerek, "Bize oynayacak alan bırakmadılar, çok iyi savunma yaptılar. Futbol adına alkışlanacak bir gol attılar ama moralimizi bozmadık" vurgusu yaptı. "Daha çok pozisyon üretmeli ve gol atmalıyız. Son dakikaya bırakmamalıyız. Bu maçta bu konularda zorluk yaşadık" gerçeğinin altını çizen Yanal, "Tempomuz yüksekti ve sevindirici olan son dakikaya kadar olan kazanma hırsımızdı. Her türlü organizasyonu denedik ve sonucu aldık. Bize her yer Saracoğlu. Bu takım için iç saha, dış saha farketmez. Her yerde kazanmak için futbol oynamayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. Ersun hoca, Caner'i oyundan almasıyla ilgili bir soruya ise, "Caner'i 16 yaşından beri tanıyorum. Benim görevim bu işi yapmak. Oyuncuyu sahada tutmak veya oyundan almak. Orada onu uygun gördüm, görevimi yaptığımı düşünüyorum" cevabını verdi. nbsp;

EMENİKE: Maça girerken golü düşündümF.Bahçe'ye geldiği günden bu yana fileleri havalandıramayan Emmanuel Emenike, Erciyesspor deplasmanında son dakikada muradına erdi. Nijeryalı futbolcu, ilk 7 haftada 6 maçta forma giymiş ve sadece 2 asist yapmıştı. Geçen hafta 2014 Dünya Kupası Afrika Elemeleri'nde Nijerya adına Etiyopya'ya iki gol atan Emenike çıkışını dün sarı-lacivertli formayla sürdürmenin mutluluğunu yaşadı. Emenike maç sonrası, "Gol atamamanın sıkıntısını hep yaşadım. Şimdi şanssızlığımı kırdım, çok çok mutlu hissediyorum. Taraftarımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Gol atamadığım zamanlarda da bana çok destek oldular. Oyuna girerken sadece gol atıp, kazanmayı düşündüm. Maç bitmeden hiçbir şey bitmiyor. F.Bahçe olarak sürekli kazanmak için sahaya çıkıyoruz ve bu hep böyle olacak" sözlerini kullandı.


FENER'DEN TİKİ TAKA!

Maç boyunca yaptığı 660 pasla rakibinin adeta başını döndüren F.Bahçe 558 pasta isabet kaydetti

F.Bahçe dün galibiyeti zorlanarak alsa da ortaya koyduğu istatistiklerle rakibine büyük fark attığını gösterdi. Sahaya iyi yayılan Yanal'ın talebeleri yüzde 69'luk topa sahip olma oranıyla Kayseri Erciyes'e adeta top göstermedi. Ev sahibi ekibin 158 isabetli pasına karşılık yerini bulan 558 pasla oynayan Fener rakibine tam 400 pas fark atarken akıllara Barcelona'nın futbol sistemi olan 'tiki-taka'yı getirdi. Fenerbahçe toplamda ise tam 660 pas yaptı. Erciyes'in o da gol olan tek şutuna karşılık rakip kaleyi 7'si isabetli 6'sı isabetsiz 13 şutla zorlayan Sarı Kanarya yeni bir unvanın da sahibi oldu. Dün Sow ve Emenike ile iki golünü de kafayla bulan Fener Süper Lig'de en fazla kafa golü atan (8) takım oldu. nbsp;
Ersun Yanal, sakatlıklar sebebiyle kadroda zorunlu rotasyona gitti. Defansta stoper mevkiinde Alves'in yerine Bekir'e, defansın sağında Gökhan Gönül'ün yerine Mehmet Topuz'a şans tanıyan Yanal, orta sahada Mehmet Topal'ın yerine Selçuk Şahin'i, Meireles'in yerine ise Cristian'ı ilk 11'de görevlendirdi. En son ligin 5. haftasında oynanan Elazığspor maçında ilk 11'de sahaya çıkan Cristian, Elazığspor maçının ardından yabancı kontenjanı yüzünden G.Birliği ve Trabzonspor karşılaşmalarında kadroda yer bulamamıştı. 4 yabancıyla sahaya çıkan sarı-lacivertli takımda dün Holmen kontenjana takıldı.

Caner'e 'kırmızı' hamle
Hakemi aldatmaya yönelik hareketten dolayı sarı kart gören Caner, maçın 40. dakikasında Erciyesli Yasin ile ikili mücadeleye girdi. Caner'in rakibine 3 defa tekme atarak topu almaya çalıştığı pozisyonda Yasin sakatlandı. Bu harekete sinirlenen Teknik Direktör Ersun Yanal'ın, itiraz eden sarı-lacivertli futbolcuyu uyarıp eliyle itmesi dikkat çekti. Futbolcusunun kırmızı kart görmesinden çekinen Yanal, 2 dakika sonra Caner'i oyundan alıp Kadlec'e yer verirken, sarı-lacivertli futbolcu, bu değişiklikle büyük hayal kırıklığı yaşadı.

BİR FUTBOLCU BU KADAR YARARLI OLUR
O tam bir profesyonel. Aldığı parayı son kuruşuna kadar hak eden ve Erciyesspor karşısında Fenerbahçe'nin yine en çok mücadele eden futbolcularından biri şüphesiz Kuyt'tı. Hollandalı yıldız, maçın son anlarında bile umudunu yitirmedi ve Emenike'ye muhteşem bir asist yaparak galibiyetin mimarlarından oldu. Kuyt aynı zamanda attığı 5 golle F.Bahçe'nin en golcü oyuncusu durumunda.

Çapa Kuyt'ı övdü
K. Erciyespor Teknik Direktörü Fuat Çapa, "Elbette çok üzgünüz ama bu maçtan alacağımız dersler var. Kuyt çok zeki bir futbolcu. Ancak onun gibi deneyimli ve zeki bir oyuncu ikinci golde o bölgede olur ve öyle bir asist yapar" sözlerini kullandı.


Tribünler boş kaldı
Karşılaşmaya iki takım taraftarları da fazla ilgi göstermedi. Mücadelenin bilet fiyatlarının uygun olmasına rağmen tribünlerde büyük boşluklar olduğu dikkat çekti. Havanın da karşılaşma saatinde oldukça soğuması seyirci sayısının düşmesinde etkili oldu.

Sow: Rekabet var
Dünkü üç puanda payı olan Moussa Sow maç sonrası, "Genellikle rakibe üstünlük kurmayı başardık, çok sayıda pozisyon ürettik. Forvet oyuncuları olarak aramızda tatlı bir rekabet var ancak kimse kendini düşünmüyor, takımı düşünüyor" dedi.


TWITTER'DAN


Emenike'nin gol atma görüntüleri varmış diyorlar. Savcılar göreve. @karadeniz78

Son 13 dakikada oyuna girip 3 kere bile topla buluşmayan Emenike ilk fırsatta golünü attı. Maçın adamı bence
@adnanserter


nbsp;Emenike Sow, Kayseri Erciyes 1 - Fenerbahçe 2



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...